0 product(en) in winkelwagen

specificaties

AMERICAN AQUARIUM - THINGS CHANGE

American Aquarium

Things Change

EAN-code0607396643028
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum8 juni 2018
HerkomstNederland
Artikelcode3826890
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 16,99
er nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
Weer nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
 
 
_______________________


omschrijving


 

In zijn 12-jarig bestaan timmert American Aquarium stevig aan de weg, het kronkelige pad dat naar het muzikale Heartland van de VS leidt. Aangevoerd door de uit Raleigh, Noord Carolina afkomstige BJ Barham, een adept van Ryan Adam’s Whiskeytown en Drive By Truckers, levert op zo’n half dozijn studioplaten zowat het integrale songwerk aan dat met iedere release sterker klinkt.

Het onder hoede van Jason Isbel tot stand gekomen Burn. Flicker.Die, initieel als afscheid uitgebracht, zorgt voor een ware opleving, in 2012 volgde een uiterst succesvolle periode die drie jaar later met Wolves werd afgesloten. Barham werd tijdens al die jaren telkens voortreffelijk geassisteerd door een backingband die van ruige southernrock pendelt naar diep doorvoelde rustieke alt country folk die naar Barhams muzikale helden refereert maar onveranderlijk in een eigen muzikale benadering verwerkt wordt. Eerder waren er al enkele personeelswisselingen, zo’n 30 muzikanten figureerden ooit in American Aquarium.

Nadat de Wolves-tournee was afgewerkt bleef alleen Barham over. Er vonden ingrijpende veranderingen plaats in zijn bestaan, de drank afzweren, zijn huwelijk, nakend vaderschap het wordt allemaal verwerkt in de songs die ondersteund worden door een nieuwe band met gitaristen Shane Booker en Adam Kurtz, evenens actief op de pedalsteel  De sessies vonden in Tulsa Oklahoma plaats met hulp van John Fullbright die vooral op  de toetsen actief is. The Word Is On Fire is een stevige uithaal naar de veranderingen in het  politieke  landschap van de VS na de verkiezingen van die nieuwe president, als jonge vader geconfronteerd worden met grote onzekerheid voor zijn familie en land. Die angst slaat om in strijdvaardige vastberadenheid. “The load is heavy and the road is long  and we’ve only begun to fight, we just can’t give in we just can’t give up, we must go boldly into the darkness and be the light”, zo luidt het hoopvolle devies.

Barham keert vaak terug naar zijn jeugd met Crooked+Straight waarin religie en familie en de onthechting aan bod komen. Akoestische gitaar en zwierige pedalsteel ondersteunen When We Were Younger Man , een weemoedige terugblik naar de mooie jaren met de oude kompanen van American Aquarium. De minder fraaie aspecten worden geenszins weggemoffeld, getuige One Day At A Time. Though Folks en de vrolijk huppelende honkytonker I Gave Up The Drinking ( Before She gave Up on me). Pedalsteel en donkere gitaartwang vermeien zich met de fiddle van Byron Berline bij Work Conquers All, dat refereert niet zonder ironie naar de nog immer heersende moraal in de staat Oklahoma.

Barham lijkt gelukkig te zijn met zijn huidige bestaan als familieman zoals de beknopte titelsong Things Change onthult en blijft met dit hoofdstuk op vertrouwd muzikaal terrein met een voorliefde voor gebeurtenissen uit vervlogen tijden. Als dat andermaal puik en doorvoeld songwriterswerk oplevert, zijn we meer dan tevreden. In het najaar staan er concerten gepland op Nederlandse bodem.

Recensie Cis van Looy (writteninmusic.com)

  1. The World Is On Fire
  2. Crooked+Straight
  3. Tough Folks
  4. When We Were Younger Men
  5. One Pay At A Time
  6. Things Change
  7. Work Conquers All
  8. I Gave Up The Drinking (Before She Gave Up On Me)
  9. Shadows Of You
  10. ‘Till The Final Curtain Falls

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..The World Is On Fire [05:25]
2. Klik hier om te beluisteren..Crooked + Straight [04:54]
3. Klik hier om te beluisteren..Tough Folks [03:30]
4. Klik hier om te beluisteren..When We Were Younger Men [04:40]
5. Klik hier om te beluisteren..One Day At A Time [04:00]
6. Klik hier om te beluisteren..Things Change [02:40]
7. Klik hier om te beluisteren..Work Conquers All [04:11]
8. Klik hier om te beluisteren..I gave Up The Drinking (before She Gave Up On Me) [03:15]
9. Klik hier om te beluisteren..Shadows Of You [03:59]
10. Klik hier om te beluisteren..'till The Final Curtain Falls [05:16]
AMERICAN AQUARIUM - THINGS CHANGE

meer van deze artiest

meer van American Aquarium