0 product(en) in winkelwagen

specificaties

BAKER, JULIEN - TURN OUT THE LIGHTS

Baker, Julien

Turn Out The Lights

EAN-code0744861112914
Type dragerLP (aantal 1)
Release datum27 oktober 2017
HerkomstNederland
Artikelcode3747501
LevertijdMeer dan 3 weken
€ 22,99

omschrijving


De uit Memphis, Tennessee, afkomstige Julien Baker zorgde twee jaar geleden op slechts 19-jarige leeftijd voor één van de grote verrassingen van 2015. Haar debuut Sprained Ankle maakte diepe indruk met sober aangeklede songs vol pijn en ellende. De door Matthew E. White geproduceerde plaat betoverde met prachtige gitaarlijnen en de door merg en been gaande zang van de getergde jonge singer-songwriter uit Memphis. Opvolger Turn Out The Lights borduurt nadrukkelijk voort op het terecht zo geprezen Sprained Ankle, maar laat ook horen dat Julien Baker zich de afgelopen twee jaar flink heeft ontwikkeld. De tweede plaat van Julien Baker werd opgenomen in thuisbasis Memphis en door haar zelf geproduceerd. Waar het debuut af en toe nog flink rauw klonk en hier en daar stevig rammelde, is Turn Out The Lights voorzien van een wat meer opgepoetst geluid. Dit is gelukkig een relatief begrip, want ook op haar tweede plaat kiest Julien Baker voornamelijk voor elektrische en akoestische gitaren, wat meer piano en hier en daar wat synths. Het vormt een sobere basis voor de zang, die nog altijd een enorme impact heeft en varieert van zacht en lieflijk tot voorzichtig rauw. Ook op Turn Out The Lights zijn de teksten van Julien Baker weer aardedonker en heeft haar muziek een al even donkere toon. En net als het debuut van Julien Baker is Turn Out The Lights een plaat die een enorme impact heeft op de luisteraar. Dat de tweede van Julien Baker de belofte van het zo bijzondere debuut meer dan waar maakt zal inmiddels duidelijk zijn.
Recensent Mania
: Erwin Zijleman

tracklisting

LP1 / 1:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Over Appointments [01:28]
2. Muziekbestand niet aanwezig..Turn Out The Lights [04:33]
3. Muziekbestand niet aanwezig..Shadowboxing [03:23]
4. Muziekbestand niet aanwezig..Sour Breath [03:53]
5. Muziekbestand niet aanwezig..Televangelist [03:04]
6. Muziekbestand niet aanwezig..Everything To Help You Sleep [04:52]
7. Muziekbestand niet aanwezig..Happy To Be Here [04:21]
8. Muziekbestand niet aanwezig..Hurt Less [04:16]
9. Muziekbestand niet aanwezig..Even [03:59]
10. Muziekbestand niet aanwezig..Claws In Your Back [03:33]

meer van deze artiest

meer van Baker, Julien 

Nick Cave

'Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace' werd opgenomen in juni 2020 toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown ontwaakte en was bedoeld als een reactie op de isolatie van de voorgaande maanden.
2-cd      2-lp   

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores