0 product(en) in winkelwagen

specificaties

BLAUDZUN - HEAVY FLOWERS

Blaudzun

Heavy Flowers

EAN-code8717931322836
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum9 januari 2012
HerkomstNederland
Artikelcode2894833
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 8,99

omschrijving


Singer-songwriter Johannes Sigmond, beter bekend als Blaudzun, is met zijn aanzienlijke lengte in combinatie met lang, gitzwart haar, een flinke baard en dito bril een opvallende verschijning. On-Nederlands en onalledaags. Zijn titelloze debuut wordt in 2008 goed ontvangen, maar met het uitbrengen van zijn tweede album, Seadrift Soundmachine, zet Blaudzun – vernoemd naar een Deense wielrenner uit de jaren ’70 – zich begin 2010 duidelijk op de muzikale kaart. Aanstekelijke liedjes als Midnight Room en Quiet German Girls wil je keer op keer beluisteren, aangezien er telkens iets nieuws valt te ontdekken en diepere lagen worden gevonden. Vervolgens werkt Sigmond, ondermeer met zijn broer Jakobus, in alle rust aan zijn derde album Heavy Flowers, waarop zijn voorliefde voor folk en artrock meer dan ooit moet worden benadrukt. Het eindresultaat mag er zijn. Albumopener Flame On My Head weerspiegelt qua opbouw en zang al voorzichtig de rest van het album, waarbij het waanzinnige stemgeluid van Sigmond keer op keer wordt gekoppeld aan meeslepende melodieën en de meest prachtige, melancholische klanken afkomstig van een breed scala aan instrumenten. Runner-up Elephants is zo besmettelijk als een virus, albumtitel Heavy Flowers zit vol dramatiek, verval en overlevingsdrift en waar Sunday Punch opzwepend en bombastisch is, daar zou het enigszins bedrukte Solar je rustig kunnen meenemen naar het verlaten strand van Barcelona, waar Sigmond graag inspiratie opdoet. Vanaf het enerverende begin van Flame On My Head tot de romantische nocturne van Elephants laat dit album je niet meer los. Een meesterwerk.
(Platomania)
BLAUDZUN - HEAVY FLOWERS

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Flame On My Head [04:14]
2. Klik hier om te beluisteren..Elephants [03:34]
3. Klik hier om te beluisteren..Heavy Flowers [04:29]
4. Klik hier om te beluisteren..Le Chant Des Cigales [02:16]
5. Klik hier om te beluisteren..We Both Know [03:53]
6. Klik hier om te beluisteren..Solar [03:21]
7. Klik hier om te beluisteren..Who Took The Wheel [03:53]
8. Klik hier om te beluisteren..Monday [02:49]
9. Klik hier om te beluisteren..Le Chant Des Vagues [00:20]
10. Klik hier om te beluisteren..Sunday Punch [04:00]
11. Klik hier om te beluisteren..Another Ghost Rocket [04:42]
12. Klik hier om te beluisteren..Elephants (nocturne) [02:56]

Betalen met de Record Store Day spaaractie voucher?
Bestel en betaal de bestelling en mail de orderbevestiging inclusief de RSD Platenbon e-voucher naar vinyl@sounds-venlo.nl. Het bedrag dat op de voucher staat wordt dan zo snel mogelijk overgemaakt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores