0 product(en) in winkelwagen

specificaties

BLOOD RED SHOES - GHOSTS ON TAPE -COLORED-

Blood Red Shoes

Ghosts On Tape -Colored-

EAN-code5053760080732
Type dragerLP (aantal 1)
Release datum14 januari 2022
HerkomstNederland
Artikelcode4325042
LevertijdMeer dan 3 weken
€ 29,99

omschrijving
Nadat ze jaren aan weerszijden van de Atlantische Oceaan woonden, hebben diverse wereldgebeurtenissen Laura-Mary Carter en Steven Ansell terug bij elkaar gebracht. Het bleek de meest vruchtbare periode van hun zeventien jaar samenzijn te worden.
“It’s been a loooong time since we both lived in the same city”, vertelt Steven. “I mean we actually wrote this album in LA at Laura’s place, then came to the UK to record it…and then everything went nuts”.
Ze realiseerden zich als snel genoeg dat ze niet in staat zouden zijn het album te releasen en touren tot de wereld weer enigszins normaal zou worden. De band merkte dat hun energie al snel uitging naar andere projecten. Laura-Mary startte de podcast ‘Never Meet Your Idols’, waarbij ze artiesten als Zack Snyder, Mark Lanegan en CHVRCHES interviewde.
Steven paste zijn liefde voor elektronische muziek toe in de praktijk en begon met schrijven en produceren voor andere alternatieve artiesten als Circe, ARXX, Aiko en XCerts, waarmee hij al miljoenen streams verzamelde.
Nadat het duo hierna opnieuw samenwerkte, nu aan Laura-Mary’s aankomende solo mini-album ‘Town Called Nothing’ en ietwat rusteloos begon te worden door het gebrek aan touren, startten de twee met jamsessies in repetitieruimtes. Dit leidde tot het razendsnel schrijven, opnemen en uitbrengen van de ‘Ø EP’ in de zomer van 2021. Hiermee kwam een einde aan wat de band noemde een “off year”.
Terug naar ‘GHOSTS ON TAPE’. Het lijkt erop dat, net als bij David Lynch’s ‘The Lost Highway’, niets lineair is in de wereld van Blood Red Shoes. Het album werd geschreven én opgenomen voor hun meest recente EP en is een grote sprong naar nieuw terrein voor de band. Muzikaal en emotioneel gezien is het hun meest volwassen werk. Ze laten een complexe, fantasierijke en gothic-gerichte ontwikkeling van hun geluid horen. Muzikaal laat ‘GHOSTS ON TAPE’ nauwelijks sporen na van hun vroegere identiteit.
“We’ve always been outsiders right from the very beginning”, legt Steven uit. “This album is really about us asserting ourselves as our own little island. We have made an entire career out of being told what we are “not”, of being rejected, of not fitting in, and this album is us deliberately pushing into all of our strangeness, emphasising all of the things that make us different.”
Geobsedeerd door waargebeurde misdaad en moordpodcasts, zijn veel nummers op het album verteld in karakter en verkennen die de donkere psyche van degenen die op het toppunt staan van buitenstaanderschap: seriemoordenaars. ‘GHOSTS ON TAPE’ schetst een beeld van een donkere en verontrustende wereld. Het is het geluid van een verenigd en zelfverzekerd duo dat precies weet wie ze zijn, ook al snapt de buitenwereld dat niet echt. Het geluid van twee mensen die hun hele volwassen leven samen muziek hebben gemaakt en die, meer dan ooit, nieuwe wegen voor hun creativiteit hebben gevonden.
Door Redactie Mania


tracklisting

LP1 / 1:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Comply
2. Muziekbestand niet aanwezig..Morbid Fascination
3. Muziekbestand niet aanwezig..Murder Me
4. Muziekbestand niet aanwezig..(i've Been Watching You)
5. Muziekbestand niet aanwezig..Give Up
6. Muziekbestand niet aanwezig..Sucker
7. Muziekbestand niet aanwezig..Begging
8. Muziekbestand niet aanwezig..(you Claim To Understand)
9. Muziekbestand niet aanwezig..I am Not You
10. Muziekbestand niet aanwezig..Dig A Hole
11. Muziekbestand niet aanwezig..I lose Whatever I Own
12. Muziekbestand niet aanwezig..(what Have You Been Waiting For?)
13. Muziekbestand niet aanwezig..Four Two Seven

meer van deze artiest

meer van Blood Red Shoes 

cd's

3 CD's gevonden.

Blood Red Shoes - Blood Red Shoes€ 18,99
Blood Red Shoes - Get Tragic -Digi-€ 16,99
Blood Red Shoes - Ghosts On Tape€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

3 LP's gevonden.

Blood Red Shoes - Get Tragic€ 12,99
Blood Red Shoes - Get Tragic -Indie Only Coloured Vinyl + 7inch-€ 12,99
Blood Red Shoes - Ghosts On Tape -Colored-€ 29,99

ONZE WINKEL IS WEER GEWOON OPEN
Blij jullie weer te zien.

UNSER GESCHÄFT IST WIEDER NORMAL GEÖFFNET
Wir freuen uns euch wieder zu begrüssen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores