0 product(en) in winkelwagen

specificaties

DAVE HEUMANN - HERE IN THE DEEP

Dave Heumann

Here In The Deep

EAN-code0790377040425
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum16 oktober 2015
HerkomstNederland
Artikelcode3451038
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 16,99

omschrijving


 

Dave Heumann is de voorman van Arbouretum en gebruikt de sabbatical van die band voor het uitbrengen van een solo-album, waarop hij zich onder anderen laat begeleiden door leden van Lower Dens en Wye Oak. Dat levert niet bepaald een totaal ander geluid op, maar wel een mooie en bij vlagen pastorale plaat. De naam Richard Thompson viel al eens eerder in Arbouretum-recensies en deze is ook bij “Here in the Deep” een belangrijke referentie, niet alleen vanwege Heumanns stem – en bij vlagen zelfs zijn tongval – maar ook vanwege de combinatie van melodieuze folkliedjes, sporadische gitaarescapades en rijke arrangementen. John Parish zorgde voor een warm en helder geluid, waarin vooral de meer ingetogen nummers, zoals “Switchback” en de traditional “Greenwood Side”, goed gedijen, maar het titelnummer en instrumentale “Morning Remnants” hadden nog wel wat uitbundiger gemogen. Dat realiseer je je vooral wanneer je, tegen het eind van de plaat bij “Ends of the Earth” bent aanbeland, het epische hoogtepunt van “Here in the Deep”.
John Parish (o.a. PJ Harvey, Tracy Chapman, Giant Sand) mixte het album. In a world where a lead guitarist is often celebrated for speed and overt virtuosity, Heumann makes a strong case for the slow burn. Eerste oplage goudkleurig vinyl.
Met dank aan www.gonzocircus.com recensent Maurice Dupont

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Dave Heumann 

cd's

1 CD's gevonden.

Dave Heumann - Here In The Deep€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Dave Heumann - Here In The Deep€ 19,99

Dit boxje bevat Amy’s studio albums Frank en Back To Black, het postuum uitgebracht album Lioness en het niet eerder op CD verschenen Live In London (2007). De 5e cd bevat nummers die alleen als extra tracks op singles of digitale releases hebben gestaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores