0 product(en) in winkelwagen

specificaties

DIRTMUSIC - BU BIR RUYA

Dirtmusic

Bu Bir Ruya

EAN-code4030433605523
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum26 januari 2018
HerkomstNederland
Artikelcode3776989
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 17,99
er nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
Weer nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
 
 
_______________________

Kadotip!

 

Het beste uit 20 jaar TOP 2000  
Het wordt elk jaar een steeds groter fenomeen.
7-cd box       
2-lp (rood vinyl)    
Boek+10 "inch
 

omschrijving


 

Recensie Phillippe de Cleen (writteninmusic.com)

Dirtmusic werkt op het nieuwe album Bu Bir Ruya, hun vijfde inmiddels, samen met Murat Ertel (Baba Zula) en Hugo Race (Fatalists, The Bad Seeds).

Chris Eckman (Walkabouts, L/O/N/G) blijft naast labelbaas (het prestigieuze Glitterbeat, een van s’werelds meest interessante muzieklabels met knappe vertakkingen als tak:til) ook producer, songschrijver en muzikant. Dirtmusic, slechts een van zijn vele projecten (o.a. ook Distance, Light & Sky met Chantal Acda), geeft hem de gelegenheid om zich op avontuurlijke wijze verder te verdiepen in de wereldmuziek en de meest uiteenlopende bronnen te gebruiken bij de creatie van nieuwe muziek.

Dirtmusic is immers zo’n band die altijd al wel verschillende bronnen aanboort, van blues en folk in het vroege werk tot recenter werk (o.a. Troubles en Lion City) waar ze hun kenmerkend avontuurlijke grenzeloosheid en zin voor experiment prominent mee in de verf zetten. Ook op het recent verschenen album openbaart Dirtmusic een grote, hernieuwde zoektocht naar nieuw muzikaal terrein. Net zij zijn voorlopers, trekkers van een generatie muzikanten die volop gebruik maakt van de muzikale diversiteit, zowel inzake spelers (hernieuwde bezetting) als in de bijzondere muziek die ze produceren.

Op Bu Bir Ruya is de bron van inspiratie deze keer het Turkse Istanbul met saz-speler Murat Ertel. Doe daar nog een uiterst getalenteerde, maar licht excentrieke gitarist als Hugo Race bij en het mag duidelijk wezen dat Dirtmusic wederom een erg broeierige, hypnotiserende én welja, psychedelische plaat heeft gemaakt die uw aandacht méér dan verdient. Neem bijvoorbeeld de vooruitgeschoven single Bi De Sen Soyle die aangeeft dat deze fascinerende groep een uiterst diverse en rijke sound heeft.

Een heerlijke fusie van de meest uiteenlopende inspiraties en geluiden: een waanzinnige mix waarbij volkse muziektradities (deze keer uit Istanbul) gekoppeld worden aan rock, funk en een stevige infuus elektronica, daarvoor staat Dirtmusic garant. Deze muzikanten zijn dan ook helemaal niet vies van grillig experiment en brengen muziek die net een heel eigenzinnig, vaak dansbaar en lichtpsychedelisch karakter heeft.

Op hun meest recente album verzet het vernieuwde en herbronde Dirtmusic collectief dus alweer de bakens. Opgenomen in het woelige Istanbul doen de uit Slovenië overgekomen Eckman, de Australische Race en de Turkse Ertel zich tegoed aan de muziek, die met zijn hypnotiserende ritmiek aanzet tot een weergaloze roes. Drie muzikanten die elk bijdragen aan muziek met een heel eigen karakter. Dansbaar, omwille van ritmes, beats en loops, maar evengoed sterk verhalend met een sociale invalshoek. Zo weerspiegelt de hier gepresenteerde muziek de omstandigheden waarin die opgenomen werd: warm, zonder enige klok of deadline (Go The Distance), maar wel duidelijk beïnvloed door de wereld errond (o.a. Safety In Numbers, Outrage).

Het Dirtmusic trio zet met het nieuwe Bu Bir Ruya volop in op sfeer, avontuur, improvisatie en experiment. Dat levert een knap album op dat grenzen eenvoudigweg neerhaalt eerder dan muren, omwallingen en begrenzingen te bouwen (The Border Crossing). Helemaal een album dus voor muziekliefhebbers die verder kijken dan wat de hitparades zoal voorschotelen.

Tracklisting Bu Bir Ruya:

  1. Bi De Sen Söyle
  2. The Border Crossing
  3. Go The Distance
  4. Love Is A Foreign Country
  5. Safety In Numbers
  6. Outrage
  7. Bu Bir Ruya

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Bi De Sen S?yle [07:57]
2. Klik hier om te beluisteren..The Border Crossing [05:42]
3. Klik hier om te beluisteren..Go The Distance [06:50]
4. Klik hier om te beluisteren..Love Is A Foreign Country [04:36]
5. Klik hier om te beluisteren..Safety In Numbers [06:44]
6. Klik hier om te beluisteren..Outrage [06:44]
7. Klik hier om te beluisteren..Bu Bir Ruya [03:37]

meer van deze artiest

meer van Dirtmusic 

cd's

4 CD's gevonden.

Dirtmusic - Bko€ 19,99
Dirtmusic - Bu Bir Ruya€ 17,99
Dirtmusic - Lion City€ 16,99
Dirtmusic - Troubles€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

3 LP's gevonden.

Dirtmusic - Bu Bir Ruya€ 21,99
Dirtmusic - Lion City€ 21,99
Dirtmusic - Troubles€ 29,99