0 product(en) in winkelwagen

specificaties

FONTAINES D.C. - SKINTY FIA

Fontaines D.C.

Skinty Fia

EAN-code0720841301226
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum22 april 2022
HerkomstNederland
Artikelcode4342753
LevertijdWordt verwacht
€ 14,99

omschrijving


CD housed in a cardboard wallet. Includes a 20 page lyric booklet.

Voor ‘Skinty Fia’ ging de band wederom de samenwerking aan met producer Dan Carey. Het nieuwe album is de opvolger van het BRIT en GRAMMY- genomineerde tweede album ‘A Hero’s Death’ uit 2020. Skinty Fia is een Ierse uitdrukking die zich vertaalt naar "de verdoemenis van het hert". Op de albumcover staat dan ook een hert, weggerukt uit zijn natuurlijke habitat en geplaatst in een gang van een huis, verlicht door een kunstmatige rode gloed. Op het album bekijken de bandleden hun Ierse identiteit vanaf een afstandje, gezien de ze allemaal de afgelopen tijd in andere landen hebben gevestigd. Nogal een big deal voor een band wiens geboorteplaats door hun aderen stroomt , "D.C." staat immers voor "Dublin City". Op het album proberen ze dan ook de behoefte om hun horizon te verbreden op te lossen met de genegenheid die ze nog steeds voelen voor het land en de mensen die ze hebben achtergelaten.

Er zijn echo's van 'Dogrel's’ onstuimige rock-'n-roll en de somberere sferen van ‘A Hero’s Death’, maar ‘Skinty Fia', de derde in het driemanschap, is veel uitgebreider en filmischer. Fontaines D.C. is een band in een staat van constante evolutie en dit keer is het resultaat een album met wisselende stemmingen, verrassend inzicht, volwassenheid en een flinke emotionele klap.

tracklisting

Geen tracks gevonden..

ONZE WINKEL IS WEER GEWOON OPEN
Blij jullie weer te zien.

UNSER GESCHÄFT IST WIEDER NORMAL GEÖFFNET
Wir freuen uns euch wieder zu begrüssen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores