0 product(en) in winkelwagen

specificaties

HAWLEY, RICHARD - FURTHER

Hawley, Richard

Further

EAN-code4050538478624
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum31 mei 2019
HerkomstNederland
Artikelcode3957955
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 17,99

omschrijving


 

Tekst Dick Hovenga (writteninmusic.com)

2019 lijkt een mooi jaar voor Hawley te worden. Een nieuw album, een uitgebreide Europese tour, een musical met songs volledig door hem geschreven die opent in zijn thuisstad en, ongelooflijk maar waar: twintig jaar in de muziek, een jubileum. 

Further is het vervolg op Hollow Meadows, het album dat nog verscheen op Parlophone, het platenlabel dat, overgenomen door Warner vanuit de EMI uitverkoopboedel, een andere koers wilde varen en vele contracten beëindigde. Hawley koos voor BMG als nieuw label omdat zij niet alleen fans bleken maar ook volledige muzikale vrijheid boden.

Further, zijn alweer achtste album, markeert een verandering in titel waar zijn vorige albums immer referenties naar plekken in Sheffield waren. Voor zijn nieuwe album wilde Hawley een titel die zijn voortgang in muziek en leven optimaal zou herbergen zonder zijn verleden te vergeten. Met optimisme als uitgangspunt.

Further werd geschreven en opgenomen in Sheffield met zijn vaste band en met co-producers Colin Elliot en Shez Sheridan achter de mengtafel. ‘I really wanted to challenge myself to try to keep things relatively up-tempo and keep the songs to about three minutes long’, vertelt Hawley. ‘I was asking myself: “Can you get your message across like a bullet? Can you still do that?” It’s quite a tough question to ask.’

Van wat wij reeds van Further hoorden klint Hawley als herboren en in top shape. Further heeft een frisheid, enthousiasme en energie die, gepaard met zijn prachtige stem en zijn compositorische melancholie, je gelijk weer bij de strot grijpt. We weten dat we nog even moeten wachten tot het album in de winkels ligt en dat zal niet gemakkelijk zijn. Maar een ding is alvast zeker: de zomer van 2019 zal een Richard Hawley zomer worden.

HAWLEY, RICHARD - FURTHER

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Off My Mind [02:44]
2. Klik hier om te beluisteren..Alone [02:49]
3. Klik hier om te beluisteren..My Little Treasures [03:27]
4. Klik hier om te beluisteren..Further [03:37]
5. Klik hier om te beluisteren..Emilina Says [03:04]
6. Klik hier om te beluisteren..Is There A Pill? [03:22]
7. Klik hier om te beluisteren..Galley Girl [03:05]
8. Klik hier om te beluisteren..Not Lonely [03:03]
9. Klik hier om te beluisteren..Time Is [04:02]
10. Klik hier om te beluisteren..Midnight Train [03:37]
11. Klik hier om te beluisteren..Doors [03:00]

meer van deze artiest
ROWWEN HEZE - Water, lucht & liefde
Release op dubbel lp 29 januari.
Bestel hem nu alvast zodat je niet misgrijpt!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores