0 product(en) in winkelwagen

specificaties

MIDLAND - LET IT ROLL

Midland

Let It Roll

EAN-code0843930042531
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum23 augustus 2019
HerkomstNederland
Artikelcode3996563
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 7,99

omschrijving


 

Toen zo’n twee jaar terug Mark Wystrach, Jess Carson en Cameron Duddy zich in hun buitensporig bonte kleren en nogal groot uitgevallen cowboy-hoeden presenteerden, grijnsden ze af en toe nog wat verlegen. Misschien, zei dit grijnzen iets, misschien hebben ze met de opvallende outfits wat overdreven en hadden ze een wat gematigder stijl moeten hanteren? Ja, misschien, maar ook alleen maar misschien, want de country-gemeenschap was ook in 2017 al tolerant en daarmee rijp voor een trio, dat op zijn minst optisch uit de toon viel.

Vooral omdat Wystrach & Co. muzikaal veruit minder riskant begonnen. In tegendeel: ze beroepen zich bij hun songs op tradities, ze citeren George Strait, Dwight Yoakam en The Eagles en speelden het klaar met hun debuut-album “On The Rocks” een sound te creëren, die plaats twee van de country en -luistert en huivert- plaats 20 van de amerikaanse pop-charts veroverde. Midland gold al snel als de meest hippe nieuwe band van Nashville. Duidelijk is dat de verwachtingen voor “Let It Roll” hoog gespannen zijn.

Maar al vele voorgangers hebben de hoge verwachtingen niet waar kunnen maken. Zo zeer zelfs, dat er alleen nog iets krampachtig geproduceerd werd, of, om niet alleen te willen afschrikken, er te weinig werd geproduceerd. De juiste toon, de juiste maat te vinden is bij deze opgave de koningsdiscipline. En je kunt zeggen: Midland neemt deze hordes met bravoure op dit album.

Van de ene kant sluiten ze met het openingsnummer en titeltrack precies aan, waar hun debuut-album ophield. Van de andere kant laat het kleurrijke drietal zien, dat ze zich in twee jaar zeker wel hebben ontwikkeld: de sound heeft nu meer diepgang en de songs ook. Vooral zijn de 14 nieuwe nummers gebaseerd op een vederlichte, onbekommerde vrijheid, zodat je  het liefst meteen in een pick-up of cabrio de zonsondergang op een of andere weg tegemoet zou willen gaan.

‘Wishful thinking’ heeft bij Midland een systeem. De songs zijn precies als bij hun eerste werk gebaseerd op momenten waarnaar je verlangt, zoals in de moderne country George Strait en The Eagles deden. Muziek, die de luisteraars laat dromen en ze meeneemt, soms met een country-rock-voertuig zoals bij “Fourteen Gears”, soms in een bar (“Every Song’s A Drinkin’ Song”), in een nachtclub (“Playboys”) of gewoon bij een slapeloze nacht (“Lost In The Night”).

In een vast stramien schijnen de drie levensgenieters in ieder geval tijd noch zin te hebben. Maar wie inmiddels de 30 gepasseerd is, weet dat deze vrijheid een prijs heeft. Bij nummers als het vlotte “Mr. Lonely”, de naar hogere sferen gebrachte song “Cheatin’ Songs” en de geslaagde ballades “I Love You, Goodbye” en “Put The Hurt On Me” geven hun rusteloos en misschien wel eens kwellend bestaan weer als country-vagabond-prinsen.

Naast nostalgisch weergegeven country-pop en –rock en mooie ballades hoort als sound-kenmerk natuurlijk ook de overdreven geste. Het knipogen. Het “dat is allemaal niet zo serieus bedoeld”. Om deze houding is sinds jaar en dag Dwight Yoakam beroemd en die is niet alleen pleegvader van de bandnaam (“Fair To Midland”), hij is voor het trio ook een bruisende inspiratiebron. Vooral bij “Every Song’s A Drinkin’ Song” en bij “Put The Hurt On Me” doet Mr. Yoakam de hartelijke groeten.

Naast het hedendaagse zelfgenoegzame tempo houdt dit nieuwe country-trio natuurlijk ook rock achter de hand zoals bijv. bij de southern-country-rocker “21st Century Honky Tonk American Band”, een highlight op dit album.

Om stilistisch nog een pijl op de boog te hebben en om in de Charts op zeker te spelen, engageerde Midland met de co-songwriters en producers Dann Huff, Shane McAnally en Josh Osborne drie Nashville-zwaargewichten met hit-garantie. Als daar nog wat misgaat is het de schuld van de drie paradijsvogels zelf.

Samengevat: nostalgisch, romantisch, knipogend. Midland heeft op het tweede album “Let It Roll” een eigen sound gevonden. De hitgevoeligheid is groot.

MIDLAND - LET IT ROLL

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Let It Roll [04:08]
2. Klik hier om te beluisteren..Fourteen Gears [03:32]
3. Klik hier om te beluisteren..Mr. Lonely [03:00]
4. Klik hier om te beluisteren..Cheatin' Songs [03:35]
5. Klik hier om te beluisteren..Put The Hurt On Me [03:05]
6. Klik hier om te beluisteren..I love You, Goodbye [03:09]
7. Klik hier om te beluisteren..Every Song's A Drinkin' Song [03:56]
8. Klik hier om te beluisteren..21st Century Honky Tonk American Band [04:39]
9. Klik hier om te beluisteren..Fast Hearts And Slow Towns [03:19]
10. Klik hier om te beluisteren..Cheatin' By The Rules [03:41]
11. Klik hier om te beluisteren..Playboys [03:42]
12. Klik hier om te beluisteren..Lost In The Night [02:55]
13. Klik hier om te beluisteren..Gettin' The Feel [04:34]
14. Klik hier om te beluisteren..Roll Away [04:33]

meer van deze artiest

meer van Midland 

cd's

3 CD's gevonden.

Midland - Fabriclive 94 Midland€ 17,99
Midland - Let It Roll€ 7,99
Midland - On The Rocks€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

3 LP's gevonden.

Midland - Double Feature -Ep-€ 12,99
Midland - Let It Roll -Gatefold-€ 34,99
Midland - On The Rocks -Rsd-€ 28,99

De nieuwe Fontaines D.C.

Binnen l!!!
Opvolger van het met lof overladen debuut uit 2019 "Dogrel"
lp (blauw vinyl)
2-lp
(deluxe gatefold)
cd    en   lp    

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores