0 product(en) in winkelwagen

Nieuwsbrief archief

      
27-01-2018

Deze week

online versie
Album van de week     alle albums vd week>>


  Khruangbin - Con todo el mundo     cd       lp (white vinyl)
Tweede CD van dit bijzondere trio uit Burton, Texas. Ze spelen een aanstekelijke mix van funk, rock, Aziatische pop en andere exotische invloedssferen. Behalve een dosis grotendeels 'wordless vocals' is de plaat instrumentaal met vooral positieve vibes. Laura Lee op bas, Mark Speer op gitaar en Donald DJ Johnson op de drumkit. Ze zien er uitermate cool trouwens. Kijk ook eens naar de geweldig leuke videoclip die ze maakten voor het nummer Maria Tambien.
Vergeten klassieker   alle vergeten klassiekers>>

  Various - Brasil    
cd (ltd Japanese hard card cover)    lp (+download) 
In 1994 namen een serie legendarische Braziliaanse muzikanten een album op in Rio de Janeiro dat al jaren niet meer te krijgen was. Soul Jazz Records heeft de plaat nu opnieuw uitgebracht (het was indertijd een van hun eerste releases) en terecht, want het is een klassieker in het genre. We horen hier o.a. Sivuca, Raul de Souza, zangeres Joyce Moreno, haar man en drummer Tutty Moreno. Joyce is in haar thuisland een levende legende en wordt door Antonio Carlos Jobim gezien als een van de beste zangeressen uit de bossa nova.
       
Special
     
 
  Sandy Coast - Subject of my thoughts    9-cd box  
Naast de Sandy Coast albums bevat het boxje ook Vermeulens soloplaat I Only Know My Name en in het verlengde daarvan Accompanied By van Rainbow Train waarop natuurlijk Anita Meijer meedoet, net als zijn toenmalige partner Dianne Marchal. Naast al dit werk ook nog een bonusschijf met materiaal dat destijds alleen als single uitgebracht werd of anderszins tot de rariteiten behoort. Een boekje maakt het geheel af.
Kortom, een zeer mooi eerbetoon aan de eind vorig jaar overleden Hans Vermeulen
 
       
Americana tip      

  H.C. McEntire - Lionheart      cd     lp 
McEntire is de frontwoman van Mount Moriah en Bellafea. Op ‘Lionheart’ gaat ze in haar eentje op pad met een collectie songs gebaseerd op de American South. In de negen songs is het verlangen om country music terug te winnen groot. Met een stem weary, wise and bright as morning sunshine is het voor haar een koud kunstje om het publiek te imponeren. 
Let vooral ook op de gastmuzikanten: Angel Olsen, William Tyler, Kathleen Hanna (Bikini Kill, Le Tigre).
 
 
       
Folk tip van Geert
     

  Stick in the Wheel - Follow them true     cd     lp   
Hun debuutalbum From Here kreeg in 2015 veel lovende kritieken, het toonaangevende blad fRoots koos het zelfs tot hun album van het jaar. In de songs op dat album stond de werkende klasse uit heden én verleden centraal. 
Voor dit nieuwe album schreven Ian Carter en Nicola Kearey samen zeven nummers en de overige, vaak stokoude songs, hebben ze van vitaal klinkende arrangementen voorzien. De thema’s op het album zijn rituelen en cycli. 
Het repertoire is minstens zo radicaal en urgent als op het debuut, het niveau van de songs is echter hoger. De liedjes worden uiteraard op authentieke wijze gezongen door Nicola met haar vette Cockney accent, 
 
       
World tip
     

  Dirtmusic - Bu Bir Ruya     cd     lp    
Dirtmusic werkt op het nieuwe album Bu Bir Ruya, hun vijfde inmiddels, samen met Murat Ertel (Baba Zula) en Hugo Race (Fatalists, The Bad Seeds).
Chris Eckman (Walkabouts, L/O/N/G) blijft naast labelbaas (het prestigieuze Glitterbeat) ook producer, songschrijver en muzikant. Dirtmusic, geeft hem de gelegenheid om zich op avontuurlijke wijze verder te verdiepen in de wereldmuziek en de meest uiteenlopende bronnen te gebruiken bij de creatie van nieuwe muziek.
Op Bu Bir Ruya is de bron van inspiratie deze keer het Turkse Istanbul met saz-speler Murat Ertel. Doe daar nog een uiterst getalenteerde, maar licht excentrieke gitarist als Hugo Race bij en het mag duidelijk wezen dat Dirtmusic wederom een erg broeierige, hypnotiserende én welja, psychedelische plaat heeft gemaakt die uw aandacht méér dan verdient.
 
       
Blues tip      
  Various - Strange angels (in flight with Elmore James)   
cd 
Om de honderdste geboortedag (27 januari 1918) niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, slaan gerenommeerde bewonderaars van de luide amplificatie en bloedstollende voordracht van de King of the Slide Guitar de handen eerbiedig ineen om zijn klassieke repertoire een zoveelste leven te gunnen. 
James blues standards zijn in goede handen zijn bij Bettye LaVette, Rodney Crowell, Shelby Lynne en Allison Moorer en Keb' Mo' (Look On Yonder Wall. En de machtige Tom Jones met de vertolking van Done Somebody Wrong is gewoonweg éng goed. Of zoals Jones zelf verklaarde: de devil made me do it........
 
       
Garage tip
     

  Beechwood - Songs from the Land of Nod     cd     lp  Beechwood is een trio uit New York en maakt op dit debuut grotestadsmuziek; zoals Velvet Underground dat in de jaren zestig en Jesus & Mary Chain in de jaren tachtig deden. Vaak melodieus, geweldige liedjes, maar de uitvoering is compromisloos. Veel echo en feedback, schurende gitaren, in de mix verstopte zang. Naast die fraaie eigen liedjes is er een fantastische cover van de Kinks-klassieker I’m Not Like Everybody Else. Songs From The Land Of Nod is een bijzondere plaat van een bijzondere groep. (Robbie Klanderman)  
       
Mark E Smith   RIP      
  De zanger van The Fall overleed woensdag op 60 jarige leeftijd.
Antwoord op de vraag van een luisteraar aan (de grootste Fall-fan de Britse radio-DJ) JOHN PEEL, waarmee te beginnen, welke albums?
"You need them all son"
Daar sluiten wij ons, fans bij Sounds, van harte bij aan.
Om het toch een beetje makkelijker te maken een selectie ”essentials”
Essentials en YouTube
 Nieuw    meer nieuw>>
Calexico - The thread that keep us     2-cd     2-lp   
(beiden deluxe releases incl. 7 bonustracks)
Mary Gauthier - Rifles & Rosary beads     
cd     lp     
Frank Boeijen - Palermo
2-cd+boek     Eric Vloeimans - Levanter 
cd             
Turin Brakes - Invisible storm
cd      lp  
Nils Frahm - All melody
cd     2-lp   


Ty Segall - Freedom's Goblin
cd       2-lp     
Muddy Waters - Live at Rockpalast     2-cd+2-dvd      2-lp    
Django Django - Marbled skies
cd      lp+cd

   
     
Coloured vinyl    

Beth Hart & Joe Bonamassa - Black coffee    cd      cd (incl.2 rubber cupmats)    2-lp (rood vinyl) Solomon Burke & De Dijk - Hold on tight (geel vinyl) Alice Cooper - Welcome to my nightmare (paars vinyl)
     
     
Interessant nieuw vinyl    Sly & Robbie meet Dubmatix 
2-lp+cd
Jeff Wayne - Musical version of The War of The Worlds     2-lp 
Tindersticks - Simple pleasures     2-lpRichard Thompson - Live at Rockpalast    2-lp
Dubbeez Peace, love & dub
(Amsterdamse reggaeformatie)
Flying Horseman - Rooms / ruins  2-lp 
Tip van Belgische bodem!
The Future Sound of London - Lifeforms (dance)  2-lp John Lee Hooker - That's where it's at Status Quo - Collected   2-lp
(paars vinyl incl. booklet limited edition)
     
     
     
Mooie nieuwe reïssues van John Prine  


 
Diamonds in the rough
Sweet revenge
     
     
Ook nieuw op dubbel vinyl, reïssues van Montrose

 
Paper money Montrose  
  


« terug naar overzicht