0 product(en) in winkelwagen

Nieuwsbrief archief

      
20-04-2018

Deze week

online versie
Album van de week     alle albums vd week>>


  Walter Wolfman Washington - My future is my past      
cd        
Zanger/gitarist Walter “Wolfman” Washington (74) is al sinds de jaren 60 actief in de blues-scene van New Orleans. Begonnen als begeleider van o.a. Lee Dorsey, Irma Thomas en Johnny Adams, maakte Washington in de jaren 80 internationaal furore met zijn band The Roadmasters. Door het mengen van New Orleans blues met funk en R&B ontwikkelde hij een uniek eigen geluid. Met My Future Is My Past waagt hij zich ook voor het eerst aan een soloalbum. With a little help from his friends, dat wel, onder wie ‘The New Orleans Queen of Soul’ Irma Thomas met wie hij een gloedvolle vertolking van Even Now ten beste geeft. Een jazzy, soulfull album.
         
Vergeten klassieker
  alle vergeten klassiekers>>

  Gomez - Bring it on      4-cd      2-lp
20th Anniversary editions
In 1998 verscheen Bring It On van Gomez, vier muzikanten uit Southport die elkaar hadden ontmoet op de universiteit. Het album was uniek voor zijn tijd en invloedrijk voor vele Britse bands die volgden. De band gooide een heleboel invloeden (van Tom Waits tot Led Zeppelin en van jazz naar folk en indie) in de blender en kwamen tot een Britse versie van swamp blues en bar-room rock met als extra troef meerdere leadzangers. 
De plaat is nu in een box set verschenen met daarop 35 nooit eerder uitgebrachte tracks waaronder zeldzame demo's, coverversies van o.a. Neil Young en T-Bone Walker, BBC sessies en een optreden op Glastonbury 1998.
       
Record Store Day
     

  Het kan niemand ontgaan zijn, vandaag is het zover! 
We hebben echt heel veel Record Store Day releases binnen gekregen en met ons instore-optredens-programma belooft het weer een feestdag te worden.

BE THERE OR BE SQUARE....
 
       
Country rock tip      

  Nora Jane Struthers - Champion       cd        
Het is niet echt verwonderlijk dat het uit 2010 daterende naamloze debuut van de in New Jersey opgegroeide zangeres op een authentiek bluegrass- instrumentarium steunt. Tijdens haar jeugdjaren volgde ze haar vader Alan Struthers, een niet onverdienstelijk bluegrassmuzikant, op vele folkfestivals. Onder de naam Dirt Road Sweethearts zetten vader en dochter zelfs een duo op.
Inmiddels is dit haar vierde solo album en toont ze zich een begenadigd storyteller. Akoestische-, pedal steel- en electrische gitaar, banjo, viool en stevig drumwerk door haar vaste band The Party Line maken het album compleet. 

 
       
Reïssue tip
     

  The Who - Live at the Filmore      2-cd      3-lp deluxe   
Er bestaan veel liveplaten van The Who, maar ze beslaan bijna altijd de periode vanaf 1969, nadat de wereld Tommy omarmd had. In 1968, vlak voordat de band de overgang zou maken naar de echt grote zalen in de Verenigde Staten, speelde The Who nog in het relatieve kleine maar vermaarde Fillmore. Op de setlist stonden een aantal opmerkelijke keuzes. Zoals Little Billy, bedoeld als volgende single, maar het zou tot 1974 duren voordat het nummer werd uitgebracht en werd ook live zelden gespeeld. Hun laatste album The Who Sell Out wordt vertegenwoordigd door een uitgesponnen Relax en Tattoo (misschien wel Townshends beste tekst ooit). Maar liefst 3 covers van Eddie Cochran, waaronder een energieke C’mon Everybody, die zelf in verzamelaarskringen niet circuleerde. De tweede cd bevat een 33 minuten durende versie van My Generation, waarin al thema’s te horen zijn die de basis vormen voor Tommy. Een liveoptreden dat ten onrechte 50 jaar op de plank lag. 
 
       
Indie tip
     
 
  Bonnie Prince Billy - Wolf of the cosmos     cd     
Op Koninklijke wijze covert hij het gehele album Sonata Mix Dwarf Cosmos (2007) van Susanna. Het is wonderlijk om te horen hoe deze songs zich naar het universum van Oldham transformeren. Zijn heerlijk kneuterige folk met neoklassieke elementen pakt bijzonder goed uit. Hierbij krijgt hij hulp van een handvol gasten op bas, zang, akoestische gitaar, viool en mondharp. Zijn vertolkingen zijn van een unieke pracht, zoals echt alleen Oldham dat kan.
 
       
       
Pop tip
     

  Mastersystem - Dance music        cd       lp (clear vinyl)   
Deze band bestaat uit twee koppels broers: James Lockey zit in Editors en zijn broer Justin in Minor Victories en Scott en Grant Hutchison uit Frightened Rabbit. 
Het verhaal begint bij die laatste band. Zij zochten een paar filmmakers die de band zouden volgen bij hun tournee door de Schotse hooglanden. Justin en James hadden daar wel zin in en zij volgden de band tijdens die serie shows. Uit deze samenwerking is Mastersystem ontstaan en de muziek is duidelijk een combinatie van de drie bands waaruit de leden komen. Dance Music is een donker album met krachtige songs die stuk voor stuk beklijven. 

 
       
Zomer tip      
  Thievery Corporation - Treasures of the temple    cd    lp 
Heerlijk om zo je voorjaar te beginnen! Met een mix van exotische ritme’s en chillexte beats trekt zo de zomer door de speakers heen je huiskamer binnen. Het heeft er vast mee te maken dat Treasures of the Temple in de Gee Jam Studios op Jamaica is opgenomen. Beetje reggae, beetje dub en dancehall, beetje Franse jaren '80 disco en veel gastzangers en zangeressen. LouLou Ghelichkhani, Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Natalia Clavier en Notch doen hun ding en brengen het geheel naar een hoger muzikaal plan.
 
       
       


Nieuw       meer nieuw>>Faces on TV - Night funeral  
cd      lp  
Nora Fischer & Marnix Dorrestein - Hush     
cd     lp 
Klassiek/pop crossover
My Indigo - Same title
cd      lp  
Solo album van Sharon den Adel (frontvrouw Within Temptation) Sting & Shaggy - 44/876
cd     lp (indie only red vinyl release in mei) 
Reggae time!
Lord Huron - Vide Noir
cd     2-lp 
Charley Crockett - Lonesome as a shadow
cd     lp 
Retro americana in een modern jasjeGruppo Sportivo - Great
cd       
Tesseract - Sonder   
2-
cd+book      lp (white vinyl)
Prog. tip


Pennywise - Never gonna die   
cd     2-lp     lp (blue vinyl) 
Deze Californische punkband bestaat al 30 jaar.
   
     
Coloured vinyl
   A Perfect Circle - Eating the elephant 
2-lp white vinyl
Ook op cd    lp (black)
Rival Consoles - Persona  2-lp clear vinyl (album geïnspireerd op de film Persona van Ingmar Bergman)
Alexis Taylor - Beautiful thing   2-lp yellow vinyl 
Ook op cd 
Frontman Hot Chip
Verder zijn heel veel van de Record Store day releases op gekleurd vinyl natuurlijk.
Deze staan niet online, dus kom naar onze winkel, we gaan om acht uur al open!

     
     
Meer interessant nieuw vinyl   meer reïssues>>Jethro Tull - Heavy horses Remasterd by Steven Wilson

Johnny Greenwood - Phantom thread   
2-lp original soundtrack
Joshua Hedley - Mr. Jukebox
Ook op cd 
Pure oldschool country op het Third Man Records label van Jack White 

     
  

 


       


 
     

« terug naar overzicht