0 product(en) in winkelwagen

Nieuwsbrief archief

      
28-04-2018

Deze week

online versie
Album van de week     alle albums vd week>>


  Lewsberg - Lewsberg      cd       lp     
Het Rotterdamse Lewsberg laat de gitaren zo rammelen dat je zou willen dat er nooit een eind aan komt. Alles klinkt onderkoeld, Van Vliet verheft zijn stem nooit, liever laat hij die wat lui achter de beat vallen.
Het levert een on-Nederlands geluid op. Lewsberg is niet het soort rockband dat het van de daken schreeuwt en hun intenties wil inpeperen. Liever laten ze de liedjes sluipend binnendringen. Het klinkt allemaal mysterieus en broeierig.
         
Vergeten klassieker
  alle vergeten klassiekers>>

  Chris Squire - Fish out of water    
De in 2015 overleden bassist Chris Squire maakte deel uit van Yes, de band die vooral begin jaren 70 de ene na de andere prog. klassieker uitbracht.
Zijn uit 1975 daterende soloalbum met daarop Yes collega’s Bill Bruford en Patrick Moraz werd destijds door fans en collega’s zeer gerespecteerd.
Het album haalde zelfs de Britse top 30 albumlijst.
Nu opnieuw uit als dubbel cd met als extra veel niet eerder uitgebrachte opnames en luxe box bestaande uit 2 cd’’s, 2 dvd’s, een lp en twee “7 singles.

       
Soul / gospel tip      

  Michelle David & The Gospel Sessions - Volume III
cd      lp+cd          
De heren Smit en Willemsen, ook bekend van Beans & Fatback, hebben zo langzamerhand hun meest succesvolle project in de samenwerking met de van oorsprong Amerikaanse gospel/soul zangeres Michelle David. Samen duiken ze nu voor de derde keer in de de gospel, zoals die met name van oorsprong in het zuiden van de VS gebezigd werd.
Michelle David is steeds meer betrokken geraakt bij de nummers, waardoor haar toch al imposante vocalen alleen nog maar intenser worden. Benjamin Herman weet Walk With Me van een spannende Afro beat sound te voorzien.
Twee albums lang hebben we een prachtige gospel les gekregen en met deze kroon op het werk hebben David, Smit en Willemsen zichzelf in de ere galerij naast hun helden gezet.
Live in Poppodium Grenswerk Venlo op 11 mei. Be there!
 
       
Special      
  Various - Nederbeat: Beat, bluf & branie    
5-cd box nu voor maar € 9,99  
De leukste sixties singles uit de lage landen verzameld op vijf cd's met in totaal 125 hoogtepunten uit de historie van de Nederlandse popmuziek. Niet zo maar afgestofte oudjes, maar nummers die nog steeds in ons collectieve bewustzijn verankerd liggen.
Het is een feest om ze allemaal weer eens te horen en bevestigt het feit dat deze muziek tijdloos is, op een enkel iets te braaf nummertje na misschien.
Prachtige box!
 
       
Tip uit het Neue Deutsche Welle tijdperk
 

  DAF - Die Kleinen und die Bösen      cd      lp 
Deutsch-Amerikanische Freundschaft is altijd een zeer invloedrijke Duitse electronische formatie geweest. De groep, meestal aangeduid als D.A.F., is vooral bekend geworden met de alternatieve discohit 'Der Mussolini' uit 1981.
D.A.F. werd eind jaren zeventig in Dusseldorf opgericht. De band maakt zogenaamde electronic body music, een electronisch muziekgenre, dat wordt gekenmerkt door een machinale beat en een duistere sfeer.

 
       
Neil's klassieker integraal live    

  Neil Young - ROXY Tonight's the night -live-    cd       2-lp
In 1972 staat Neil Young op het hoogtepunt van zijn roem met een hitalbum (Harvest) en een hitsingle (Heart Of Gold). Dat traject boeit hem allerminst en voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, zet Young zijn pas verworven fans op het verkeerde been en gaat zijn eigenzinnige weg.
Dit optreden uit 1973 in the Roxy is nu uitgebracht en we begrijpen meteen de verwarring in het publiek. Het latere album Tonight's The Night wordt integraal gespeeld en als Young een song aankondigt die het publiek al kent, wordt doodleuk het openingsnummer weer ingezet. De bizarre podiumaankleding doet de rest. Huiveringwekkend mooi allemaal en van een ongekende emotie die weinig andere muzikanten aandurven.

 
       
Concert tip      

  BIRDS OF CHICAGO
Zondagavond 29 april in Poppodium Grenswerk in Venlo.

De uiterst charismatische frontvrouw Allison Russell vormde enige jaren terug samen met haar partner JT de Birds Of Chicago. Wat opvalt is hun gezamenlijke vocale harmonieën die prachtig mengen en tezamen iets magisch creëren, een beetje zoals Gram Parsons en Emmylou Harris ooit lieten horen maar dan met meer soul.
Russel kennen we natuurlijk als frontvrouw van Po’ Girl, met hun onweerstaanbare muzikale mix van rootspop, soul, folk en americana en zelfs een vleugje Caribische klanken.
 
       
       
       


Nieuw       meer nieuw>>Okkervil River - In the rainbow rain
cd      lp (mooi gekleurd vinyl)
Amsterdam Klezmer Band - Szikra      cd     2-lp
Boris - Neon
cd      lp (release 25 mei) 
Soul van Venlose bodem


Willie Nelson - Last man standing
cd     lp 
J. Cole - Kod
cd   (hip-hop)
U-Roy - Talking roots
cd     Reggae tip!   
     
Mooie restanten van Record Store Day
 


The Byrds - The Byrds

June Tabor - Ashore
2-lp white vinyl (voor het eerst uitgebracht op vinyl)
Grateful Dead - Fillmore West 1969   4-lp deluxe boxVan Morrison - The alternative moondance
Son Volt - Okemah and the melody of riot
Car Seat Headrest - Mirror to mirror  2-lp
     
     
     
Meer interessant nieuw vinyl   meer reïssues>>Waylon - World can't wait

Motorpsycho - Little lucide moments  
2-lp green vinyl
Slim Harpo - Buzz me babe
Excello sides 1957-1961


Original Soundtrack - The theory of everything
2-lp coloured vinyl
Nina Simone - Sunday morning classics   2-lp Acda & De Munnik - Naar huis    limited clear vinyl
     
     
Twee mooie reïssues op vinyl van John Fogerty  
 
Blue moon swamp Centerfield  
     
     
     
 Nieuwe cd aanbiedingen                                                                     meer aanbiedingen>>


Waylon - Seeds
Claw Boys Claw - Pajama day
Solange - A seat at the table
Johan - Pergola


 


       


 
     

« terug naar overzicht