Album van de week

English Teacher - This could be Texas
Het spannende debuutalbum van de band English Teacher uit Leeds, schittert in gelaagdheid, dichterlijke schoonheid en is precies wat de postpunkscene nodig heeft.
CD - LP

Vergeten klassieker

Cryin' Shames - Please stay 
De Liverpool-beatband The Cryin' Shames liet een kleine erfenis van slechts twee singles achter voordat ze uit elkaar gingen. Nu zijn er naast de vier afzonderlijke kanten nog vele andere opnames van Joe Meek's legendarische Tea Chest Tapes opgegraven.
2-CD  

Vinyl van de week

Eagles - To the limit: The essential collection
Een carrière-omspannende Eagles-collectie die de grootste hits van de band combineert met geliefde albumtracks en klassieke live-optredens.
2-LP  -  3-CD (limited)  -  3-CD  

Record Store Day 2024, nog één week!

..... en dan is het zover
DE feestdag voor de onafhankelijk platenzaken met héél veel speciale releases en artiesten die gratis instores verzorgen. En natuurlijk de gratis RSD tassen en singles op cd en vinyl van Within Temptation.
Open 8.00 uur!

Nieuw album Billie Eilish aangekondigd

Hit me hard and soft release 17 mei
LP (geel)  
LP (zeeblauw)  
LP (zwart)  
CD  

SOUNDS GREAT
LP € 26,99
CD  

World/electronic
Avant-rocktrio. Opwindende combinatie van de in Burkina Faso geboren urban griot Kaito Winse en collega-experimentalisten, de Belgische gitarist Nico Gitto en de Franse drummer/producer Benjamin Chaval.
LP € 34,99
CD  

Indie/postpunk 
Behalve als goeie overtuigende band kun je Bodega ook beschouwen als culturele punk commentator. Het swingt als Talking Heads en LCD Soundsystem, conceptueel als Devo en is catchy als Pixies.
LP € 32,99
CD  

Indie

Glenn Donaldson alias Reds, Pinks & Purples kent vele gedaantes om zijn verhalen te vertellen. Bij hem worden underdogs vereeuwigd en krijgen achterblijvers een gezicht.
 
SOUNDS GREAT jazz/experimental
LP € 26,99
CD 

Met altijd de blik voorwaards belandt Shabaka met dit album in een nieuwe fase van spirituele jazz. Met een hoofdrol voor de fluit i.p.v. de saxofoon.
LP € 34,99
CD  -  LP (zwart)  

Een boeiend stuk, dat aanvankelijk klinkt als een hymne, maar verderop verandert in pittige free-jazz. Memorabel is de prachtig dansende sopraansax.
LP € 26,99
CD  

Als saxofonist van de Afrobeat-geïnspireerde band Kokoroko zat ze al snel in de Britse hedendaagse jazzscene waaronder ook Nubya Garcia en Shabaka. Toch beschouwt ze zichzelf vooral als componist en werkte ze al samen met grote orkesten.
 
DE grote releases deze week
 
Roots highlights
CD € 14,99
LP (zwart)  

Het meest boeiende, dynamische en (dit is cruciaal) persoonlijke van haar vijf soloalbums.
CD € 16,99
LP (zwart)  

Tasjan heeft al een legendarische en uitmuntende carrière opgebouwd, maar dit album Stellar Evolution is precies wat de titel zegt.
CD € 16,99
LP (zwart) 

Al twintig jaar staat Elliott Brood voor puike alt.country. Hun doel? Fijne muziek maken en veel optreden. En dan hopen dat het publiek dat waardeert en terugkomt. Dit jaar bestaat de band twintig jaar.
 
Reïssues op cd
 
Ladies sing the blues
 
Prog. rock nieuw
CD € 12,99
Het gezicht van Porcupine Tree en het gezicht van Opeth samen op één plaat.
 
Heavy nieuw
 
Nieuwe albums
 
Nieuw en opnieuw op vinyl
 

Dé platenwinkel voor muziekliefhebbers!

Parade 66, 5911 CE Venlo
Bekijk op maps

Tel: 077-3510625
Mail: [email protected]
Openingstijden