Album van de week

King Hannah - Big swimmer 
Hannahs karakteristieke stem en de bluesy gitaarpartijen zorgen voor een geluid dat verschuift van postrock naar pop. Elf prachtige songs met een dosis onderkoeldheid, duisternis, verstand en wrange humor. Ft. Sharon van Etten.
Tip van Marlies!

CD  -  LP (blauw)+7"inch
LP (zwart) - LP (blauw)  

Vergeten klassieker

Alan Vega - Insurrection 
Uit het Alan Vega (Suicide) archief. Nooit eerder uitgebracht album van de ongeëvenaarde out-of-the-box meester van de minimalistische rock. Elf semi spiksplinternieuwe songs van een van de invloedrijkste underground artiesten van de laatste 50 jaar. Even doorbijten maar dan heb je ook wat.
CD  -  2-LP (zwart)  

Vinyl van de week

Gil Scott-Heron & Brian Jackson - Winter in America 
De Record Store Day exemplaren werden meteen weggeplukt, gelukkig nu weer nieuwe voorraad. Het studio-album werd destijd (1974) bewust geproduceerd op een uitgeklede manier, vertrouwend op traditionele Afrikaanse en R&B-geluiden. Een klassieker!
LP (zwart)
  

Global tip van Geert

Les Belgicains - Na Tango ya Covadia 1964-1970
Deze compilatie vertelt het opmerkelijke muzikale rumba verhaal van de eerste Congolese studentenorkesten in België, onder leiding van de legendarische producer Nikiforos Cavvadias. Congolezen noemden in die tijd in België wonende landgenoten ‘Les Belgicains’.
CD  -  LP (zwart)  

SOUNDS GREAT
CD € 20,99
LP  

Soul 
Het debuut van de in Oeganda geboren en in Austin woonachtige singer songwriter  combineert Afrikaanse en westerse melodieën en weerspiegelt zijn verbazingwekkende reis. Productie Dan Auerbach.
LP € 29,99
CD  -  LP (zwart)  

World
 
De in New York wonende Pakistaanse heeft een uniek geluid, dat zeer uiteenlopende invloeden verwerkt en niet in een hokje past. Ze zingt nog altijd vooral in het Urdu, wat haar songs voorziet van een voor ons nevelige geheimzinnigheid. Nu al een van de bijzonderste albums van 2024.
CD € 18,99
LP (zwart)  

Kraut
 
Het Engelse trio Beak> staat bekend om hun atmosferische muziek, geïnspireerd door dub, krautrock en de Beach Boys.Het schiet alle kanten op; van jazz en psychedelica tot elektronica, wat uiteindelijk doet denken aan krautrockbands als Can en Suuns.
CD € 16,99
LP (zwart)  

Singer songwriter
Dit achtste album van de in Oregon wonende muzikant schreef ze samen met haar vertrouwde producer en multi-instrumentalist Shane Leonard met op de achtergrond de pandemie. Allemaal prachtige liedjes.
Tip van Natassja!

CD € 17,99
LP (zwart)  

Jazz
/ singer songwriter
Omfloerste, tijdloze, jazz geïnfecteerde balladry. Denk o.a. aan Jim O’Rourke, Billie Holiday en Jeff Parker. De canadese singer songwriter met een van de mooiste stemmen van deze tijd.
CD € 24,99
LP (wit)  

Experimentele pop 
Wonderschoon, confronterend, gewild, overtuigend album. Haar stijl is DIY, haar sfeer is die van slaapkamermuziek en typische vrouwenthematiek.
 
Roots nieuw
LP € 29,99
CD  

Met lofbetuigingen van toonaangevende media als The New York times en Pitchfork heeft Moreland al een paar jaar, dik verdiend, een plek in de bovenste regionen van de moderne Americana singer songwriters.
Niek's Americana tip!
CD € 16,99
2-LP  

Een gevarieerde verzameling van twaalf nieuwe nummers die put uit verschillende stijlen, genres en tijdperken. , maar blijft onmiskenbaar Richard Thompson.
LP € 29,99
CD   

Typisch zo’n band die zich album na album blijft doorontwikkelen. Van de ongecompliceerde americana-folk van hun vroege werk naar de psychedelische indie-folk van ‘Holy Smokes Future Jokes’ uit 2020 tot deze intieme mix van folk en psychedelica.
CD € 16,99
LP (zwart)  

Opgenomen met een all-star band waaronder Noam Pikelny, Sierra Hull, Jerry Douglas, Chris Scruggs, Billy Contreras en Kenny Vaughan, vervagen de grenzen tussen folk, roots, country, blues en soul.
CD € 16,99
LP (zwart)  

Het eerste nieuwe studioalbum van de band in 12 jaar. De opname markeert het allereerste bluesalbum van de band en het eerste waarop congaspeler Sam Clayton de leadzang op elk nummer bevat.
CD € 17,99
LP (zwart)  

75ste studioplaat van de legendarische countryartiest. Wederom allemaal nieuwe songs; meteen een instant klassieker.
Niek's country tip!

 
Punk nieuw en opnieuw
 
Heavy nieuw
 
Nieuwe albums
 
Nieuw en opnieuw op vinyl
 
Prog. rock opnieuw op vinyl
 
Reggae legends met hoogtepunten uit hun oeuvre opnieuw op vinyl
 

Dé platenwinkel voor muziekliefhebbers!

Parade 66, 5911 CE Venlo
Bekijk op maps

Tel: 077-3510625
Mail: [email protected]
Openingstijden