0 product(en) in winkelwagen

specificaties

NIJS, ROB DE - T IS MOOI GEWEEST

Nijs, Rob De

T is Mooi Geweest

EAN-code9789024593750
Type dragerCD (aantal 2)
Release datum6 november 2020
HerkomstNederland
Artikelcode4187881
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 27,99

omschrijving


Nog een keer laat Rob de Nijs horen waarom hij gerekend wordt tot een van de grootste zangers die Nederland heeft voortgebracht. Zoals alleen hij dat kan, zingt Rob de Nijs over het leven, de liefde en afscheid nemen. “Ik weet zeker dat we iets heel speciaals hebben neergezet. Het gaat tekstueel dieper dan ooit”, zegt de zanger daar zelf over. Het album is het slotakkoord van een loopbaan die inmiddels zes decennia omspant. Het album bevat tekstuele en muzikale bijdragen van o.a. Belinda Meuldijk, Han Kooreneef, Boudewijn de Groot, Danny Vera, Paskal Jakobsen en Daniël Lohues.
Hoewel Rob de Nijs aanvankelijk geen plannen had voor een nieuw album, veranderde hij toch van gedachten. “Er kwamen toch weer heel mooi stukken mijn pandje binnenwaaien. Ik vond eigenlijk ook dat ik op een beetje een fatsoenlijke manier afscheid moest nemen van mijn luisteraars. Ik kan alleen maar hopen dat mensen door de songs op het nieuwe album geraakt worden. Dat vind ik nog belangrijker dan vroeger. De mensen moeten een gevoel bij de nummers hebben, zeker omdat dit bedoeld is als een afscheidsplaat. Ik ben dan ook blij dat ik ‘m gemaakt heb.”
De eerste versie van het album ’t Is Mooi Geweest zal uitkomen in combinatie met het gelijknamige boek. Het bevat de herinneringen van collega’s en andere prominenten uit de muziekwereld die een belangrijke rol hebben gespeeld in die lange, veelbewogen loopbaan. Onder anderen tekstschrijfster Belinda Meuldijk, componist en producer Boudewijn de Groot, producer, componist en muzikant Gerard Stellaard, radiomaker Frits Spits, zanger en vertaler Jan Rot, componist Ellert Driessen, collega en zangeres Willeke Alberti, zanger, componist en producer Daniël Lohues, producer Rob Bolland en zanger, muzikant en componist Paskal Jakobsen vertellen hoe het was om met het fenomeen Rob de Nijs te werken. Ze duiden daarnaast zijn belangrijke plaats in de Nederlandse popmuziek. Verhalen die geïllustreerd worden met uniek fotomateriaal.
Uiteraard komt Rob de Nijs zelf ook aan het woord. De zanger, die eerder dit jaar nog talloze kijkers wist te ontroeren met zijn optreden bij De Wereld Draait Door, blikt terug op zijn leven en werk. Hij vertelt ook openhartig over het naderende afscheid van zijn geliefde podium.
Alle betrokkenen bij het nieuwe album ’t Is Mooi Geweest schetsen daarnaast de achtergronden van de nummers, waarvan de teksten ook in het boek zijn opgenomen. Songs die stuk voor stuk laten horen dat Rob de Nijs als zanger in de loop van de jaren alleen maar aan zeggingskracht heeft gewonnen.
Auteur van het boek ’t Is Mooi Geweest is muziekjournalist Robert Haagsma, die in 2007 al de geautoriseerde biografie over Rob de Nijs schreef.
Recensent mania
: Redactie
NIJS, ROB DE - T IS MOOI GEWEEST

tracklisting

CD1 / 2:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Boek - 't Is Mooi Geweest
CD2 / 2:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Wat Als Later Nu Is [03:37]
2. Muziekbestand niet aanwezig..De Stilte [03:58]
3. Muziekbestand niet aanwezig..Toeval [03:58]
4. Muziekbestand niet aanwezig..Nooit Meer Stil [03:49]
5. Muziekbestand niet aanwezig..Mijn Mooi [03:04]
6. Muziekbestand niet aanwezig..Zoals De Zee [03:23]
7. Muziekbestand niet aanwezig..Eitje [03:03]
8. Muziekbestand niet aanwezig..Verder [03:09]
9. Muziekbestand niet aanwezig..Liefdesliedjes [03:44]
10. Muziekbestand niet aanwezig..Witte Duif [03:08]
11. Muziekbestand niet aanwezig..Het Einde Van Misschien [03:40]
12. Muziekbestand niet aanwezig..Nog Niet Voorbij [03:32]

meer van deze artiest

Dit boxje bevat Amy’s studio albums Frank en Back To Black, het postuum uitgebracht album Lioness en het niet eerder op CD verschenen Live In London (2007). De 5e cd bevat nummers die alleen als extra tracks op singles of digitale releases hebben gestaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores