0 product(en) in winkelwagen

specificaties

NUDE PARTY, THE - MIDNIGHT MANOR

Nude Party, The

Midnight Manor

EAN-code0607396648825
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum2 oktober 2020
HerkomstNederland
Artikelcode4149451
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 15,99

omschrijving


Geschreven door: Leon Pouwels    writteninmusic.com

Het uit Noord Carolina afkomstige zevenkoppige jonge honden gezelschap The Nude Party weet als geen ander het hardwerkende broeierige potten en pannen plattelandsgevoel in hun muziek vorm te geven. Na hun gelijknamige debuutalbum wordt met de hulp van de van Kurt Vile bekende producer John Agnello de swamp blues beleving meer geperfectioneerd in het door de seventies countryrock bezegelde Midnight Manor.

In de landelijke bosrijke omgeving van het Catskill gebergte wordt als een amicale studentikoze leefgemeenschap in alle rust aan de tweede plaat gewerkt. De grens tussen plezier en arbeid wordt nergens overschreden waardoor de gemoedelijke puurheid zo treffend heerlijk en eerlijk zijn plek vind op Midnight Manor. De harmonische samenzang in het dranklied Thirsty Drinking Blues wordt nergens flauw, en benadrukt nogmaals de vriendschappelijke sfeer die deze langharige muzikale bloedbroeders uitstralen.

Het vuur wordt al stevig opgestookt met het stevige ontvlambare Lonely Heather, waar de feestelijke kroegklanken van het honky-tonk pianospel van Don Merrill zijdelings door de smerige jagende roadrunner gitaarakkoorden ingehaald worden. In diezelfde lijn past het vrolijke lichtelijk over the top aangezette Easier Said Than Done en het jammerende geblazen intro van Judith in het geheel.

Met neuriënde pompende baspartijen en vertellende sentimentele zanglijnen wordt de blues verwelkomt in het rauwe met melodieuze jankende prairiegitaren voortstuwende Cure Is You. Van totaal andere orde is de diepgang in het verdwalende nagalmende Shine Your Light, waarbij juist die duistere schemerzijde van de zonsondergang opgezocht wordt.

Op een of andere manier lukt het The Nude Party om ongepolijste ruwe garage sound accenten en psychedelische orgeltoetsen toe te voegen aan het oorspronkelijke typerende vroege jaren zeventig geluid. Het dansbare Time Moves On lijkt nog een stuk dieper het verleden in te duiken en heeft een mooi schurend oud fifties rock & roll randje. Het dwarrelende slotakkoord van Nashville Record Co. is zo cliché als maar zijn kan. Het illustreert overduidelijk het achterhaalde afrondingsproces van de belegen primitieve studio opnames, waardoor het perfect in het geheel past.

The Nude Party haakt aan in de tijd dat de geruite flanellen blouse voornamelijk nog als werkkleding dienst deed en niet als veredeld mode accessoire verkocht werd. Toch wordt dit kledingstuk met gemak ingeruild voor het Man in Black outfit van de in dramatiek verdrinkende melancholische Roy Orbison klanken of de tevens in zwart geklede verhalende potige sound van Johnny Cash.

Er zit een heerlijke natuurlijke swing in Midnight Manor. Met de Southern rock invloeden gaan ze terug naar de roots van de Americana stroming, een genre welke tegenwoordig zo vercommercialiseerd is waardoor er vrijwel niks meer van die oorsprong terug te horen is. Midnight Manor is een opzwepende herfstplaat die het verlangen naar de zomer symboliseert.

NUDE PARTY, THE - MIDNIGHT MANOR

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Lonely Heather [02:06]
2. Klik hier om te beluisteren..Pardon Me, Satan [03:45]
3. Klik hier om te beluisteren..Cure Is You [03:03]
4. Klik hier om te beluisteren..Easier Said Than Done [03:04]
5. Klik hier om te beluisteren..Shine Your Light [04:28]
6. Klik hier om te beluisteren..What's The Deal? [04:14]
7. Klik hier om te beluisteren..Cities [02:27]
8. Klik hier om te beluisteren..Thirsty Drinking Blues [02:48]
9. Klik hier om te beluisteren..Time Moves On [04:56]
10. Klik hier om te beluisteren..Judith [04:08]
11. Klik hier om te beluisteren..Things Fall Apart [04:37]
12. Klik hier om te beluisteren..Nashville Record Co. [03:09]

meer van deze artiest

meer van Nude Party, The 

cd's

2 CD's gevonden.

Nude Party, The - Midnight Manor€ 15,99
Nude Party, The - The Nude Party€ 16,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

2 LP's gevonden.

Nude Party, The - Midnight Manor€ 22,99
Nude Party, The - Midnight Manor -Purple-€ 22,99

Heideroosjes met nieuw werk!

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/00000001 nieuwe magnet/heideroosjes calypse.jpg?preset=content

Het album Infocalyps van de punkveteranen, geschreven in die tergend lange lockdown.
Digitale stress en verwarring, dat is het overkoepelende thema van alle nieuwe songs.
Release 1 oktober.
cd     lp    

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores