0 product(en) in winkelwagen

specificaties

POP, IGGY - FREE

Pop, Iggy

Free

EAN-code0602577943331
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum6 september 2019
HerkomstNederland
Artikelcode4015958
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 8,99

omschrijving


Voor deze release heeft Typex een illustratie gemaakt die gebaseerd is op het artwork en de inhoud van het album. De illustratie is 30 x 60 cm en is geprint worden op 350 grams papier. De fraaie print is gratis en OP=OP.
LET OP: deze actie geldt alleen voor bestellingen/reserveringen in onze winkel!


Typex is een illustrator die dit jaar de stripschapprijs gewonnen heeft en in Nederland voornamelijk bekend is vanwege zijn illustraties in het OOR Magazine en de VPRO gids. Daarnaast heeft hij onlangs een stripbiografie gemaakt over het leven van Andy Warhol. 

Liefhebbers van Iggy Pop worden de laatste tijd op hun wenken bediend. Na het in 2016 uitgebrachte Post Pop Depression, de daarna verschenen EP Teatime Dub Encounters (met Underworld) en de heruitgave van Zombie Birdhouse is Pop nu terug met het nieuwe album Free. Zoals de albumtitel al doet vermoeden heeft de excentrieke zanger dit album in volledige vrijheid opgenomen, waarbij hij naar eigen zeggen verlost was van de ‘chronische onzekerheid’ die hem zijn leven en carrière al veel te lang heeft achtervolgd. ‘I wanna be free’, laat Pop dan ook herhaaldelijk horen in het openingsnummer. Het eindresultaat is een bonte verzameling van nummers met een intrigerend maar ook donker en somber geluid, dat in verschillende muzikale stijlen vorm krijgt: groovy (Loves Missing, James Bond), sfeervol (Free, Page), jazzy (Sonali) en experimenteel (Glow In The Dark). Ook laat de zanger met We Are The People een vocaal betoog over het Amerika van Donald Trump horen. Met Free laat Pop een compleet ander muzikaal geluid horen dat niet met zijn eerdere repertoire kan worden vergeleken. Of zoals hij het zelf omschrijft: ‘This is an album in which other artists speak for me, but I lend my voice…’ Ook krijg je bij het beluisteren van Free sterk het gevoel het verhaal te horen van een man op leeftijd (Pop is inmiddels 72 jaar) die je meeneemt in zijn waarnemingen en gedachten over de wereld van vandaag de dag. Kort samengevat is Free geen gemakkelijke plaat, maar wel direct, fascinerend en oprecht. Of dit gedurfde album even succesvol zal zijn als Post Pop Depression is nog maar de vraag, maar met de indrukwekkende carrière waar Pop op terug kan kijken zal hij zich daar allesbehalve druk om maken.
Recensent mania : Godfried Nevels

 

POP, IGGY - FREE

tracklisting


CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Free [01:48]
2. Klik hier om te beluisteren..Loves Missing [04:19]
3. Klik hier om te beluisteren..Sonali [03:30]
4. Klik hier om te beluisteren..James Bond [04:31]
5. Klik hier om te beluisteren..Dirty Sanchez [04:22]
6. Klik hier om te beluisteren..Glow In The Dark [03:58]
7. Klik hier om te beluisteren..Page [04:08]
8. Klik hier om te beluisteren..We Are The People [03:13]
9. Klik hier om te beluisteren..Do Not Go Gentle Into That Good Night [01:48]
10.