0 product(en) in winkelwagen

specificaties

RATELIFF, NATHANIEL & THE NIGHT SWEA - AND IT S STILL ALRIGHT

Rateliff, Nathaniel & The Night Swea

And It S Still Alright

EAN-code0888072132962
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum14 februari 2020
HerkomstNederland
Artikelcode4080446
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 14,99

omschrijving


 

 

Derde solo album waar persoonlijk leven, leed, bezinning en groei aan ten grondslag ligt. In de periode na zijn vorige album (2013) liep zijn huwelijk na 11 jaar op de klippen en in 2018 verloor hij zijn “lost brother” Richard Swift met wie hij al lang bevriend was en die 2 albums van zijn band the Night Sweats ( niet onverdienstelijk) geproduceerd had. Rateliff nam het album op in Swift’s studio maar is er de persoon niet naar om met een deprimerend album te komen, neen zelfs verre van, maar hij mijdt de persoonlijke onderwerpen niet. Niet het falende huwelijk en het verlies van een vriend is de basis van dit album geworden , maar de zoektocht naar ouder worden met verlies van een dierbare en beschadigde hoop. De titel van het album is in deze natuurlijk veelzeggend. Een 11 daagse schrijvers retraite in de lente van 2017 heeft hier ook duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Met twee kompanen uit zijn band, drummer Patrick Meese en ’monitor-man’ James Barone, die nu de productie deed, zette hij de basis voor dit gevarieerde album neer, aangevuld met enkele strijkers en blazers. Heel subtiel neemt dit album je mee; soulvol, jazzy,nachtclub-feel, sterk variërend voorgedragen en gezongen uiteindelijk culminerend in het werkelijke prachtige en aan Swift opgedragen ‘Rush On‘. Zo is ‘t maar net.
Recensie mania Paul Maas

“I think I always want to see hope in the darkness, and I like to try to share that. I always try to write from a perspective of trying to approach everything very honestly, even if it leaves me vulnerable. But overall, it’s almost like I’m a different character when I’m writing for myself. I think this album is a reminder that we all go through hardship, but regardless of the hardship everything ends up where it’s supposed to. I still continue to live, and I still continue to find joy. I think that’s the theme of the record.”

RATELIFF, NATHANIEL & THE NIGHT SWEA - AND IT S STILL ALRIGHT

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..What A Drag [03:35]
2. Klik hier om te beluisteren..And It's Still Alright [03:56]
3. Klik hier om te beluisteren..All Or Nothing [05:02]
4. Klik hier om te beluisteren..Expecting To Lose [03:55]
5. Klik hier om te beluisteren..Tonight #2 [05:05]
6. Klik hier om te beluisteren..Mavis [04:13]
7. Klik hier om te beluisteren..You Need Me [03:30]
8. Klik hier om te beluisteren..Time Stands [03:53]
9. Klik hier om te beluisteren..Kissing Our Friends [03:03]
10. Klik hier om te beluisteren..Rush On [06:08]

 

Aanstaande zaterdag is de laatste Record Store Day drop van dit jaar.
En dat belooft weer heel veel moois.
Bekijk de lijst hier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores