0 product(en) in winkelwagen

specificaties

RICHARDS, KEITH - TALK IS CHEAP -BOX SET-

Richards, Keith

Talk Is Cheap -Box Set-

EAN-code4050538424959
Type dragerLP (aantal 7)
Release datum29 maart 2019
HerkomstNederland
Artikelcode3938348
Levertijd3-5 werkdagen
€ 154,99
er nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
Weer nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
 
 
_______________________

Vinyl van de week

 

Het complete concert van de Jerry Garcia Band op 1 maart 1980 in The Capitol Theatre nu voor het eerst op vinyl, geremasterd van de origine 24-track recordings, in een lijvige 5-lp boxset.

omschrijving

  • LIMITED BOXSET: 2LP+2CD+2X7"+80PG HARDBACK BOOK

LIMITED BOXSET: 2LP+2CD+2X7"+ BOEK VAN 80 PAGINA'S

- 180g LP album &180g LP bonus materiaal
- 7” Single (Take It So Hard / I Could Have Stood You Up)
- 7” Single (Make No Mistake / It Means A Lot)
- CD album & CD met bonus material
- 80 pagina hardback boek met Anthony De Curtis essay, nieuw interview met Keith Richards en uitgebreide foto’s,
- Memorabilia: 1x tour laminate, 2x tekst vellen, origineel ‘Talk Is Cheap’ playback uitnodiging, tour gitaar pick en 2x posters

 

Het in 1988 uitgebrachte Talk Is Cheap is min of meer het resultaat van de solo-escapades van Mick Jagger. Waar de Jagger-producten veelal veel kritiek kregen, werd Talk Is Cheap goed ontvangen. Het samen met drummer/producer Steve Jordan vormgegeven album bevatte een keur aan muzikale gasten variërend van Johnnie Johnson en Bootsy Collins tot de Stones-incrowd Mick Taylor, Chuck Leavell en Bobby Keys. Talk Is Cheap kenmerkt zich door een vrij rechttoe rechtaan productie en het is mede hierdoor dat de plaat een directe Stones-referentie krijgt. Bij uitkomst had niet alleen iedereen door wie de plaat gemaakt had, maar werd Richards ook gelijk neergezet als het hart en de ziel van The Rolling Stones. Een uitspraak die op zijn minst controversieel is gezien de verantwoordelijkheden in de carrière van de band. Duidelijk was wel dat de herkenning groot was en het publiek open stond om Keef Riffhard in de armen te sluiten. Ook na al die jaren staat de plaat, die nu in een uitgebreide versie uitgebracht wordt, nog steeds overeind. Of eigenlijk nog beter dan destijds... Nummers als Take It So Hard en You Don’t Move Me klinken heerlijk vertrouwd in de oren, terwijl ook het springerige I Could Have Stood You Up of het eigenlijk best vlakke Rockawhile en Whip It Up zich prima laten beluisteren. Naast de geremasterde enkele cd en lp, wordt de plaat ook uitgebracht als dubbel-cd en uitgebreide box. Die laatste versie bevat niet alleen de dubbel-cd maar ook de lp en de bonustracks op vinyl (dit is de enige plek waar deze op vinyl te vinden zijn), twee singles en de bij dit soort boxen vaker toegevoegde prullaria. Daar hangt wel een fors prijskaartje aan. Gaat het je alleen om de muziek, kies dan voor de dubbel cd. Deze bevat naast de plaat zes bonustracks, waarvan er vier met Mick Taylor op gitaar zijn. Deze nummers zijn opgenomen tijdens de sessies voor de plaat maar haalden de plaat niet. Gezien het karakter is dat ook vrij duidelijk. De eerste vier zijn lekkere bluesnummers met o.a. een heerlijke blues jam, toepasselijk Blues Jam getiteld, met Johnnie Johnson in een leidende rol. De nummers zijn fraai maar passen totaal niet bij de rest van Talk Is Cheap. De vijfde track is een ruwe schets met een naar huidige maatstaven nogal gedateerd toetsengeluid van Ivan Neville en de laatste is een overigens lekkere instrumentale aanzet en had nog het best op de plaat zelf gepast. Echt een stel bonustracks voor Richards bewonderaars. Al met al is de hernieuwde kennismaking met Talk Is Cheap mij goed bevallen. Het blijft een heerlijke plaat. Daarnaast zijn de bonustracks een mooie… eh, bonus.

Big Enough
Take It So Hard
Struggle
I Could Have Stood You Up
Make No Mistake
You Don t Move Me
How I Wish
Rockawhile
Whip It Up
Locked Away
It Means A Lot
Blues Jam
My Babe
Slim
Big Town Playboy
Mark On Me
Brute Force

Recensent Mania
: Hermen Dijkstra

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest