0 product(en) in winkelwagen

specificaties

ROMEIJN, AAFKE - M

Romeijn, Aafke

M

EAN-code8719327128435
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum18 oktober 2019
HerkomstNederland
Artikelcode4039216
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 14,99

omschrijving


Ken je Aafke Romeijn niet van haar muziek, dan wellicht omdat ze zich veelvuldig in het politieke debat mengt. Deze interesse van Romeijn resulteerde al in de politiek getinte EP Versplintering op Rechts. Ook bracht ze vorig jaar haar debuutroman uit: Concept M, een boek dat ondanks de fictionaliteit duidelijke verbanden heeft met het huidige politieke klimaat. De combinatie van Romeijns literaire en muzikale vaardigheden hebben geleid tot het originele idee om een soundtrack bij haar eigen boek te maken.
Op dit album zijn de tracks gekoppeld aan hoofdstukken van het boek. Dit betekent weliswaar dat de teksten enkel te begrijpen zijn als je het boek gelezen hebt, maar ook los daarvan blijft M overeind staan als een sterke popplaat. Romeijn staat inmiddels vooral bekend om haar pakkende synthpopliedjes, maar M laat meer horen dan dat. Het ene moment klinken er house-invloeden, het andere moment kiest ze voor een soberder geluid. Zo is Elf een hoogtepunt waarop Aafke Romeijn de kracht van dit project toont: hierop weet ze in een aangrijpend folklied klank te geven aan de emoties die een personage uit haar boek beleeft.
Daarnaast laat Romeijn meer sfeergeoriënteerde stukken horen, de andere kracht van deze boeksoundtrack. Het is een prettige afwisseling van de licht funky popliedjes. Ook gooit ze alle electronica overboord op een prachtig gearrangeerde cover van Noordkaaps Een Heel Klein Beetje Oorlog. Ze toont haar veelzijdigheid, waarbij niet onvermeld mag blijven dat dit de eerste plaat is die ze zelf heeft geproduceerd: het is fijn om Romeijn zichzelf te zien ontwikkelen als artiest.
Recensent mania : Arnout de Vries

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Romeijn, Aafke 

cd's

4 CD's gevonden.

Romeijn, Aafke - Chin.Ind.Spec.Rest.€ 7,99
Romeijn, Aafke - Je Doet Je Best Maar€ 7,99
Romeijn, Aafke - M€ 14,99
Romeijn, Aafke - M€ 17,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Romeijn, Aafke - Je Doet Je Best Maar€ 9,99ROWWEN HEZE - Water, lucht & liefde
Release op dubbel lp 29 januari.
Bestel hem nu alvast zodat je niet misgrijpt!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores