0 product(en) in winkelwagen

Grateful Dead

50th Anniversary edities van Anthem of the sun

Deze psychedelische klassieker is er nu in een deluxe 50th Anniversary editie. Door de drie dimensionale uitvoering van de cd is het toch al iconische hoesontwerp extra mooi.
Op cd 1 vind je
twee geremasterde versies van het originele album; het origineel uit 1968 en de meer gangbare 1971 mix.
Op cd 2 staat een niet eerder uitgebracht concert uit oktober 1967 in Winterland, San Francisco.


GRATEFUL DEAD  tribute    -    Day of the Dead

Met de release van deze 5cd tribute box, “Day Of The Dead" is 2016 definitief HET Grateful Dead jaar, en dat zullen we weten ook!

“What a long strange trip it’s been”

De Red Hot Organization is een charitatieve instelling die de bestrijding van HIV en AIDS ten doel heeft. Als experiment lieten ze in 1990 een benenefiet-album maken met liedjes van Cole Porter, Red Hot + Blue. Dat werd zo’n succes dat er meer volgden en Day Of The Dead is alweer het vijfentwintigste deel in de reeks. Uitgangspunt is ditmaal The Grateful Dead, een band die hier nooit zoveel heeft gedaan, maar in Amerika uitgroeide tot een instituut. Van veel hun liedjes zijn daar onderdeel van het cultureel erfgoed en dus ook bekend bij de jongste generatie van bandjes. Aaron en Bryce Dessner van The National namen de taak op zich een compilatie van covers samen te stellen. Het animo was zo groot dat er uiteindelijk maar liefst 59 liedjes werden geselecteerd voor deze schitterende jubileum-editie, die is uitgebracht op 5 CD’s en nu als limited edition vinyl (10 lp's) boxset . Een kleine greep uit de namen: Mumford and Sons, Angel Olsen, Courtney Barnett, This is the Kit, Charles Bradley, Lucinda Williams en The National zelf.

 

 

Om binnen de enorme hoeveelheid releases wegwijs te worden, volgt hier een kleine cursus Grateful Dead voor beginners: 

 
Garagerock klassieker
"Grateful Dead"
Psychedelische klassieker
"Anthem of the sun"
Roots klassieker
"American Beauty"
Live klassieker
"Live Dead" 
Nog een live klassieker
"Grateful Dead (skull and roses)"
70's klassieker
"From the Mars hotel"
Prog. klassieker
"Terrapin station”
Vergeten klassieker
"Aoxomoxoa"

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores