0 product(en) in winkelwagen

Record Store Day 2018

 

Op deze feestdag voor de platenzaak worden honderden speciale vinyl-releases uitgebracht en zijn er instore-optredens in de winkels.

Winkel open om 8.00 uur!

De release-lijst is behoorlijk divers, check it out www.recordstoreday.nl/releases
Let op: De releases zijn alleen in de winkel te koop en niet online.  We weten zelf van te voren niet precies welke van de door ons bestelde releases ook daadwerkelijk binnen gaan komen.
Wat we wel weten is dat er hééééééél veel binnenkomt. Reserveren is niet mogelijk, zorg dus dat je er op tijd bij bent.

Programma (gratis instore optredens)

Artist in residence PETER BEEKER

Speciaal voor Record store day hebben we samen met Lex Uiting zijn hit Nao 't Zuuje vast laten leggen op een vinyl single. De b-kant is helemaal exclusief omdat daar de speciaal door Lex opgenomen akoestische kampvuur versie op staat.
Het eerste exemplaar zal op deze dag worden uitgereikt aan een "bekende binnen het Venlose circuit" en......
Lex zal het nummer ook zelf ten gehore brengen om 14.30 en 15.30 uur.

11.00  ​Kyle Carey  
US singer songwriter. Mooie liedjes in traditionele Keltische stijl vermengt met folk uit de Appalachen

​12.00  Hausderjugend
 
Pure Duitstalige popliedjes.

13.00  ​Matthews Southern Comfort  
Legendarisch band rond Iain Matthews

14.00  A.J. Croce  
Singer songwriter, zoon van Jim Croce

15.00  ​Aicha Cherif 
  Jonge Maastrichtse singer songwriter (staat op Pinkpop dit jaar)

16.00  The Hazzah 
Zwoele psych jams en surfy garage

17.00  Voltage  ​
Southern rock

 

............ en 's avonds BLAUDZUN + Sounds DJ team in Poppodium Grenswerk (vvk 23,-)

Kyle Carey

Op The Art Of Forgetting is nauwelijks elektrisch aangestuurd instrumentarium te vinden. Het fluitspel Mike McGoldrick en de fiddle van John McCusker leggen samen met de octaaf mandoline van Ron Janssen authentieke accenten. 

De deels in Alaska opgegroeide Kyle Carey keert nog voor haar tienerjaren terug naar New Hampshire, na een opleiding in Plymouth  studeert ze Engelse literatuur op  het  Canadese eiland Cape Breton in Nova Scotia schaaft ze het Schotse Gaelic bij. Die traditionele Keltische stijl vermengt met folk uit de Appalachen en literatuur kleurt haar in Ierland opgenomen debuut Monongah. In tegenstelling tot dit debuut is Art of Forgetting opgenomen in de Cypress Studio in Louisiana en dat hoor je, producer en multi-snarenman Dick Powell zorgt samen met begeleiders als Sam Broussard en een fijne blazerssectie voor die typerende Acadian en Louisiana feel.​

 

Hausderjugend

"Aus privaten Gründen müssen wir von Hausderjugend leider unseren Auftritt absagen. Ich mache aber ein wenig Vertretungsdienst und spiele stattdessen als ​DIRK VAN VENLO ein paar selbstgehäkelte Songs zu Jazzmaster+Princeton.

 

Matthews Southern Comfort

Legendarische band rond zanger Iain Matthews. Het nieuwe album like a radio lig net in de winkel.

A.J. Croce

Met Just Like Medicine (2017) levert A.J. Croce en nieuw, zeer soulvol, album af. De invloed van de legendarische Dan Penn als producer is goed hoorbaar op het album dat de oude Muscle Shoals sfeer uitademt. Niet verbazingwekkend met een fantastische band en cameo’s van onder andere Steve Cropper en Vince Gill. Hoogtepunt is het samen met Leon Russell geschreven The Heart Makes It Whole. Daarnaast bevat het album nog een onuitgebracht nummer van wijlen vader Jim Croce.  

 

Aicha Cherif

Aïcha Cherif schrijft intense – dan weer ingetogen –songs met een sterk melancholische sfeer. Met het nummer ‘Change’ won de Maastrichtse Aïcha de landelijke finale van Kunstbende 2016.

The Hazzah

Zwoele psych jams en surfy garage van deze band uit Den Haag.
De eerste single en tevens titeltrack bestaat uit nog geen twee minuten beukende garagerock. Vorige single ‘New fuzz’ knalde ook al lekker. Dat wil niet zeggen dat de band het surfgeluid waar ze ook bekend om staan achter zich hebben gelaten. “Het ligt eraan wanneer je ons treft. De ene keer zijn we meer met de rustige nummers bezig en dan weer veel met de hardere nummers. Het zijn gewoon twee liefdes en ik denk dat zowel het softere als het hardere blijft evolueren zodat je weer andere kanten van ons gaat zien. We proberen geen keuze te maken tussen het zijn van een harde garageband of een softe surfband. We vinden het allebei leuk en willen het allebei spelen.”

 

Voltage

Het grote publiek leerde Dave Vermeulen kennen in 2016, toen hij tweede werd in The Voice Of Holland.
Dat de gitarist met zijn band Voltage al sinds 2011 aan de weg timmert begint ook landelijk door te dringen. Op vrijdag 3 maart speelt Voltage in Onstwedde.
Voltage is een 70’s rockband uit de regio Helmond en Eindhoven. ‘Strak als Status Quo en AC/DC én met de bezieling van southern bands als ZZ Top en Blackberry Smoke’ staat op de website van de vier Brabanders te lezen.