0 product(en) in winkelwagen

Singles Only Club

Samen met Poppodium Grenswerk ​hebben we de SINGLES ONLY CLUB.
Vier keer per jaar brengen we een single (vinyl only) uit met exclusieve muziek.
We gaan op zoek naar jonge acts, uit de directe regio maar zeker ook daarbuiten en live-opnames uit Grenswerk is een mogelijkheid.

Lijkt je dit wat?
Je kunt lid worden van de SINGLES ONLY CLUB!
Vier keer per jaar wordt de single opgestuurd, afhalen kan natuurlijk ook en is goedkoper voor je. De 7" inch singles zijn verder ook los te koop in onze winkel, online op www.sounds-venlo.nl en in het Grenswerk eetcafé. Bovendien verkopen de betreffende artiesten de single tijdens optredens.

De kosten van het lidmaatschap: 25 euro voor vier singles (ophalen bij Sounds) 35 euro voor vier singles (thuisgestuurd).
De singles kosten 7 euro per stuk.  
Lid worden van de club kan door het machtigingsformulier in te vullen verkrijgbaar in onze winkel en online via de website van Grenswerk.

Thalamus + Coolboxer
​De vierde release is van Thalamus & Coolboxer. Er is gekozen voor een split.​
Op de A-kant staat het nummer Everything van Thalamus. Lotte Spreeuwenberg, zangeres van Thalamus: “Everything werd live opgenomen in Kytopia, de voormalige concertzaal van Tivoli in Utrecht. In zo’n zaal spelen klinkt natuurlijk al goed, maar ter plaatse gemixt worden op analoge tape voegde iets magisch toe. Het is één take en je hoort precies zoals we het live spelen.”
De B-kant is voor de gloednieuwe band Coolboxer, het nummer heet Self-Proclaimed Layabout. Zanger Bram Vermeulen: “Het is een van onze eerste liedjes, wat niet vreemd is; we bestaan namelijk nog niet zo lang. Self-Proclaimed Layabout is opgenomen door Sjors Driessen van Afterpartees, in een varkensstal die omgedoopt is tot studio en oefenruimte.”

 
 

De derde release is de nieuwe ​AFTERPARTEES single "Lazy come, lazy go".​ ​ Met op de b-kant 'American Parking Meter'. 
Deze single werd opgenomen met Rob Barbato (o.a. Kevin Morby, The Babies en La Sera).

Niek Nellen (zanger) over Lazy come, lazy go;
"Wachten is tijdrovend. Maar vaak ook het enige wat je kunt doen.
School afmaken, een band beginnen, kamerplanten verkopen op Etsy, dikke jonko's roken achter het fietsenhok, artikelen lezen over hoe millenials al dan niet hun jeugd en toekomst weggooien of met je vader een klein sigarenwinkeltje beginnen.
Je moet hard zijn, en lief, en doortastend en ambitieus. Iedereen doet gewoon zijn ding maar is tegelijk onherroepelijk onderhevig aan grote bewegingen die buiten onze macht om bewegen.
Dat is geen probleem, we wachten wel."

 
 

De ​tweede release is van de band KOBLENZ en wordt gepresenteerd ​op 25 juni in Poppodium Grenswerk Venlo. 
De Utrechts/Venlose band maakt noisy indierock en zet meteen hoog in. Stuiterend als Dinosaur Jr., dan weer bedachtzaam en fluïde als dEUS in hun betere jaren. Gitaar-erupties, dwarse arrangementen en donkere electronica vechten om voorrang. Hi-fi met een lo-fi attitude. Songs zo groot als het leven zelf. Over existentieel ongemak, vertrek en terugkeer, val en triomf.
KOBLENZ. In Venlo rechtsaf, Duitsland in op weg naar zon, sneeuw of goedkope wodka. De naam van een stad, afgeleid van confluentes: samenvloeien in het Latijn. Van twee werelden, van twee bands. Het Utrechtse Woods on Fire aangevuld met frontman Peter Beeker van Ongenode Gaste uit Venlo.

De eerste release is van de Limburgse band GRAEF en is gepresenteerd tijdens Record Store Day op 22 april 2017, HET event waar wereldwijd de platenzaken en het vinyl centraal staan. 
GRAEF is een nieuwe Limburgse postrock band die afgelopen januari in de Moon Studios in Maasbracht twee nieuwe nummers opnam met blazers en een strijkersensemble. De nummers worden alleen op deze single uitgebracht. De band heeft inmiddels getekend bij V2 Records en deze release wordt ondersteund door online-platform 27Tapes.