0 product(en) in winkelwagen

specificaties

SPRINGSTEEN, BRUCE & THE E STREET BAND - LETTER TO YOU -COLOURED-

Springsteen, Bruce & The E Street Band

Letter To You -Coloured-

EAN-code0194398116211
Type dragerLP (aantal 2)
Release datum23 oktober 2020
HerkomstNederland
Artikelcode4178023
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 39,99

omschrijving


Indie Only Grey vinyl, etching on side D, 16 page booklet

De Gratis tote-bag voor de eerste bestellers is op.

 

In interviews na de release van Western Stars vorig jaar vertelde Bruce Springsteen dat hij ook een verzameling nummers had geschreven voor de E Street Band en suggereerde dat in 2020 of 2021 een grote tournee gepland stond. Die tourplannen kunnen voorlopig de ijskast in, maar zijn twintigste studioalbum verschijnt gelukkig wel. Gelukkig, want voor het eerst sinds Born In The U.S.A. uit 1984 heeft Springsteen het album live in de studio opgenomen met de E Street Band zonder overdadige productie. Sterker, van overdubs is amper sprake en de hele plaat is in slechts vijf dagen opgenomen met Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano en Jake Clemons tegelijkertijd in één ruimte. En dat is te horen! Letter To You heeft de intensiteit van een optreden en klink rauw, maar nergens rommelig – daarvoor is de E Street Band veel te goed op elkaar ingespeeld. De plaat opent ingetogen met One Minute You’re Here gevolgd door het titelnummer, dat tegelijkertijd fris klinkt en refereert aan meerdere nummers in zijn rijke catalogus. Alsof het weer 1975 is, klinkt in Burnin’ Train een glockenspiel en ook de opbouw van bijvoorbeeld House Of A Thousand Guitars is vintage Springsteen. Dat geldt helemaal voor de epische ballad Janey Needs A Shooter, net als If I Was The Priest en Song For Orphans al geschreven in de jaren zeventig. In Last Man Standing verwijst Springsteen naar alleen naar de bandleden die hij en de E Street Band hebben verloren, maar ook naar de zanger van zijn allereerste band. Een zekere nostalgie is veel nummers te bespeuren, maar pathetisch is het geen moment. Letter To You is niet vernieuwend, ambieert dat ook nergens, maar is juist daardoor een van zijn beste platen van de laatste twintig jaar.

 

Recensent mania
: Henri Drost

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Springsteen, Bruce & The E Street Band 

cd's

2 CD's gevonden.

Springsteen, Bruce & The E Street Band - Letter To You€ 35,99
Springsteen, Bruce & The E Street Band - Letter To You -Digi-€ 15,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

3 LP's gevonden.

Springsteen, Bruce & The E Street Band - Hammersmith Odeon, London '75€ 66,99
Springsteen, Bruce & The E Street Band - Letter To You -Black Vinyl-€ 37,99
Springsteen, Bruce & The E Street Band - Letter To You -Coloured-€ 39,99

Dit boxje bevat Amy’s studio albums Frank en Back To Black, het postuum uitgebracht album Lioness en het niet eerder op CD verschenen Live In London (2007). De 5e cd bevat nummers die alleen als extra tracks op singles of digitale releases hebben gestaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores