0 product(en) in winkelwagen

specificaties

STAAT, DE - RED, YELLOW, BLUE

Staat, De

Red, Yellow, Blue

EAN-code0602455224293
Type drager3-EP
Release datum2 juni 2023
HerkomstNederland
Artikelcode4534633
LevertijdWordt verwacht
€ 59,99

omschrijving


 

Midden februari kondigde festival Best Kept Secret een nieuwe rits namen aan, waaronder de Nederlandse rockgiganten van De Staat. Wenkbrauwen fronsten toen bekend werd dat frontman Torre Florim en consorten er maar liefst driemaal te zien zijn. Telkens krijgt de speeldag een andere kleur: yellow op vrijdag, blue op zaterdag en red op de afsluitende zondag. Krijgt het publiek elke keer een ander genre te horen? Een wisselend oeuvre? Hoe dan ook, de primaire kleurstellingen vormen de kern van het auditieve (kunst)project Red Yellow Blue. De plaat is opgenomen in de nieuwe studioruimte De Basis in Nijmegen. Met name tijdens de coronapandemie voelde deze plek als thuiskomen voor de band. Zanger Florim noemt Yellow het vrolijke, dansbare deel van het project. Blue staat voor het meer introspectieve en melodieuze gedeelte. En Red brengt een donkere, agressievere omlijsting met zich mee. Zoals we van De Staat mogen verwachten zal het Red Yellow Blue project live voor het nodige muzikale en visuele spektakel zorgen. Stiekem kunnen we niet wachten om nummers als het dansbare Peace, Love & Profit, het stuwende Danger, het krachtige anthem Running Backwards Into The Future en het driftige Head On The Block op een volle festivalweide te mogen aanschouwen.
Door Jelle Teitsma - Mania

In November 2021 startte De Staat met hun project red, yellow, blue. Na meer dan 1,5 jaar zal het project zijn apotheose bereiken in Juni 2023 en maakt de band alle kleuren compleet. Hierop zijn nummers te vinden zoals: Who’s Gonna Be The GOAT? (yellow), Look At Me (red) en Running Backwards Into The Future (blue)

Er was tijdens de pandemie meer rust en ruimte om gezamenlijk aan nieuwe nummers te werken. Bovendien was de nieuwe studioruimte in De Basis (voormalig Doornroosje) de ideale plek hiervoor. Tijdens het creatieproces merkten ze dat er verschillende stijlen terugkeerden in hun demo’s – allemaal met het herkenbare, eigen geluid. Nadat de eerste nummers klaar waren, werden ze voor het gemak onderverdeeld in primaire kleuren. Die drie kleuren staan voor gemoedstoestanden: rood voor de duistere kant, geel voor de lichtvoetige dansbare nummers en blauw voor melancholie. Samen vormen ze het volledige spectrum van wat De Staat op dit moment is. Toen ze dat eenmaal voor zich zagen, konden ze binnen die kaders de grenzen opzoeken. Deze werkwijze gaf vooral richting voor het verdere schrijfproces en al gauw werd duidelijk dat dit geen album ging worden. Zijn het drie EP's? Drie playlists? Eén album? Misschien wel alles van dat.

Daar waar Torre altijd de muziek schreef, is de band meer dan voorheen betrokken geweest bij het schrijven van nieuwe nummers. Hierdoor ontstonden er tracks die anders niet waren geschreven. Andrew Scheps is de mix engineer van deze nummers. Hij ontving Grammy awards voor zijn werk aan Red Hot Chili Peppers' Stadium Arcadium, Adele's 21 en Ziggy Marley's Fly Rasta.

tracklisting

EP1 / 3:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Look At Me [03:16]
2. Muziekbestand niet aanwezig..Head On The Block [02:28]
3. Muziekbestand niet aanwezig..Some Body [03:04]
4. Muziekbestand niet aanwezig..Paying Attention [02:46]
5. Muziekbestand niet aanwezig..Burning The Flag [04:24]
EP2 / 3:
1. Muziekbestand niet aanwezig..Who's Gonna Be The Goat? [02:45]
2. Muziekbestand niet aanwezig..Danger [03:25]
3. Muziekbestand niet aanwezig..Peace, Love & Profit [03:00]
4. Muziekbestand niet aanwezig..Bompti [02:30]
5. Muziekbestand niet aanwezig..Numbers Up [03:26]
EP3 / 3:
1. Muziekbestand niet aanwezig..One Day [03:37]
2. Muziekbestand niet aanwezig..Someone To Be [03:30]
3. Muziekbestand niet aanwezig..Running Backwards Into The Future [03:55]
4. Muziekbestand niet aanwezig..Take Root [04:50]
5. Muziekbestand niet aanwezig..What Goes, Let Go [04:35]

meer van deze artiest

meer van Staat, De 

Sounds is beide Pinsterdagen open van 12-00 tot 17.00 uur

Sounds ist an beiden Pfingsttagen von 12:00 bis 17:00 Uhr geöffnet

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores