0 product(en) in winkelwagen

specificaties

STRUIJK, STEPHANIE - DEZELFDE ZON

Struijk, Stephanie

Dezelfde Zon

EAN-code8720923226869
Type drager1-CD
Release datum12 januari 2024
HerkomstNederland
Artikelcode4613646
LevertijdWordt verwacht
€ 14,99

omschrijving


Stephanie Struijk is terug met derde Nederlandstalige album ‘Dezelfde Zon’

Op 12 januari verschijnt ‘Dezelfde Zon’, het nieuwe Nederlandstalige album van Stephanie Struijk. De in de studio in één take opgenomen liedjes van het album staan al centraal tijdens haar huidige theatertournee, die tot april 2024 doorloopt. Recent zijn van ‘Dezelfde Zon’ de singles ‘Zwitserland’ en ‘Bijna September’ uitgebracht.

Stephanie Struijk brak in 2005 op 19-jarige leeftijd door met het onder haar artiestennaam Stevie Ann opgenomen (en met goud bekroonde) album ‘Away From Here’. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde op festivals als Pinkpop en Concert at SEA. Sinds 2016 werkt ze onder eigen naam Nederlandstalig. Het op 12 januari verschijnende ‘Dezelfde Zon’ is haar derde Nederlandstalige studioalbum.

Geheel in lijn met het Roots/Americana genre waarbinnen Stephanie Struijk zich beweegt, zijn de liedjes op ‘Dezelfde Zon’ in één take opgenomen. Dit ging op een traditionele ‘jaren dertig’-manier; direct inspelen, zonder knip- en plakwerk achteraf. Begeleid door Bernard Gepken op gitaar en banjo, Reyer Zwart op contrabas en onder productie van Daniël Lohues is op deze manier een rauwe, eerlijke plaat tot stand gekomen. “Ik speel al jaren met deze mensen, we voelen elkaar perfect aan. Nadat we een tijdje niet hadden opgetreden, deden we een soundcheck en waren we meteen weer een muzikaal geheel. Die magie die ter plekke ontstond was zo bijzonder, dat ik besloot dat we het nieuwe album exact zo moesten opnemen.”

Het resulteerde in nummers als ‘Zwitserland’, dat gaat over het neutraal kijken naar een ingewikkeld loslaten. Maar ook met thema’s als tegenslag of geloof in de liefde zijn fraaie nummers ontstaan als ‘Ik Geloof In Sprookjes’, ‘Straks’ en ‘In Het Maanlicht’. Luisteren voelt intiem en bijna als heimelijk door Stephanie’s dagboek bladeren. Tijdens de huidige theatertour krijgt het publiek een inkijkje in het maakproces en krijgen zij echt het gevoel mee dat wat zij voor hun ogen zien ontstaan ook op de plaat staat. “In de show vertel ik over het opnameproces en dat ik eigenlijk had gewild dat het langer had geduurd, omdat het zo leuk was”, aldus Struijk. “Maar omdat we alles live opnamen, waren we in drie dagen klaar.”

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Struijk, Stephanie 

cd's

2 CD's gevonden.

Struijk, Stephanie - Dezelfde Zon€ 14,99
Struijk, Stephanie - Fijn Zo€ 14,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

2 LP's gevonden.

Struijk, Stephanie - Dezelfde Zon€ 29,99
Struijk, Stephanie - Fijn Zo -Paars Vinyl-€ 13,99
https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/000001/06/rsd-black-friday.jpeg?preset=content      

VRIJDAG 24 NOVEMBER

Er zijn nog heel wat mooie releases over.
....... en het is nog steeds boxen sale!!!.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores