0 product(en) in winkelwagen

specificaties

TASJAN, AARON LEE - TASJAN! TASJAN! TASJAN!

Tasjan, Aaron Lee

Tasjan! Tasjan! Tasjan!

EAN-code0607396649020
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum12 februari 2021
HerkomstNederland
Artikelcode4194067
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 15,99

omschrijving


 

Tekst Cis van Looy (writteninmusic.com)

De voorganger Karma For Cheap toonde al een onmiskenbare voorliefde voor de pop uit de jaren zestig en zeventig waarin opbouw en raffinement primeren en verwerkt die muzikale invloeden uit het verleden in een persoonlijk universum. Aaron Lee Tasjan toont zich andermaal een begenadigd  songwriter en muzikant op zijn vierde langspeler. Hij stak zijn bewondering voor het werk van poppiconen zoals The Beatles en Beach Boys nooit onder stoelen of banken, geniale klankwizzards als Jeff Lynne kunnen eveneens op meer dan vrijblijvende waardering van deze Amerikaanse wonderboy rekenen die weerom moeiteloos overtuigd met een tijdloos poppareltje.

Op een zwoele bries  komt Sunday Woman aanwaaien, zonnige pop met een vaag psychedelish randje. De meerstemmige zang- en melodielijn voeren je meten mee in een droomwereld. Het door vrolijk gefluit ingeleide Computer Of Love drijft op met milde ironie en humor  “may the guitar rest in peace for it’s dead once more, what old white men must police whenever they get bored”. Het samen met co-producer Gregory Latimer gecomponeerde Up All Night is op een synthesizerwolk gebouwd die aan de assemblages van Jeff Lynne herinnert.

Het door akoestische gitaargetokkel ingeleide Another Lonely Day is wonderlijke folkpop met fijne zweverige zanglijnen. Die duiken op in Dada Bois dat verder bouwt op de destijds door een beroemde ‘strandboy’, maar bovenal geniale studioman uitgezette magische muzikale krijtlijnen en ongeëvenaarde harmonische gezangen.

Invloeden die meermaals doorklinken in de verfijnde creaties terwijl Cartoon Music me om de een of andere reden aan Ray Davies Kinks periode. Feminine Walk sluit daar mooi bij aan met verwijzingen van de glamrockscène tot discodiva’s, handig verweven met persoonlijke ervaringen. Die komen overigens uitvoerig aan bod in Now You Know, doodeerlijke zelfanalyse op fraaie melodielijnen.

Het op messcherpe ritmische loops aangestuurde Don’t Overthink It is even een wat strakker rockend buitenbeentje tussen dit delicate popwerk dat tot de eindtonen van Got What I Wanted  een bijzonder aangename luisterervaring genereert.

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Tasjan, Aaron Lee 

cd's

1 CD's gevonden.

Tasjan, Aaron Lee - Tasjan! Tasjan! Tasjan!€ 15,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

4 LP's gevonden.

Tasjan, Aaron Lee - Karma For Cheap€ 19,99
Tasjan, Aaron Lee - Karma For Cheap€ 19,99
Tasjan, Aaron Lee - Tasjan! Tasjan! Tasjan!€ 22,99
Tasjan, Aaron Lee - Tasjan! Tasjan! Tasjan! -Indie Coloured-€ 22,99

AFHALEN IS MOGELIJK /
ABHOLEN IST MÖGLICH


Maandag t/m vrijdag 13.00 - 18.00 uur
Zaterdag 10.00 - 14.00 uur (voorrijden is mogelijk tot 12.00 uur)
Zondag 14.00 - 16.00 uur
De bestelling staat voor je klaar. Betalen kan met pin, cash en of bonnen.

Onze winkel is gesloten!
Bestellingen zijn welkom.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores