0 product(en) in winkelwagen

specificaties

TAYLOR, TASHA - HONEY FOR THE BISCUIT

Taylor, Tasha

Honey For The Biscuit

EAN-code0710347122524
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum25 februari 2016
HerkomstNederland
Artikelcode3510318
Levertijd3-5 werkdagen
€ 17,99

omschrijving


 

Tasha Taylor is een Amerikaanse blues/soul zangeres, songwriter en actrice. Ze is de dochter van de Amerikaanse soul en rhythm and blues zanger Johnnie Taylor. Ze is geboren en getogen in Dallas, Texas. Ze heeft niet alleen het talent, maar ook de onvermoeibare werkkracht van haar vader geërfd. Haar thuis was dikwijls een tourbus zodat Tasha toch anders opgroeide dan de meeste van haar leeftijdsgenoten. Toen ze wat ouder werd verhuisde ze naar Boston, waar ze drama ging studeren aan de Universiteit van Boston. Ze speelde mee in een paar verschillende TV shows, zoals 'Ugly Betty' en 'House'. De muziek microbe bleef kietelen en Tasha begon soundtracks te componeren voor shows, zoals 'Men In trees' en 'Lipstick Jungle'. In mei 2008 verscheen haar debuut album 'Revival' en drie jaar later was er de opvolger 'Taylormade'. Sinds verleden jaar zit de jongedame bij Ruf Records en wil ze ook in Europa naam bekendheid krijgen. Ze maakt samen met Layla Zoe en Ina Forsman deel uit van The Blue Sisters. Deze drie dames zullen dit jaar de hoofdrol vertolken in de Ruf Blues Caravan die doorheen heel Europa zal touren en later op het jaar ook nog Amerika aandoet. Op 18 maart verschijnt haar derde album 'Honey For The Biscuit'. Het album bevat dertien eigen geschreven nummers en er komen een paar gastmuzikanten, zoals Keb Mo, Samantha Fish, Tommy Castro en Robert Randolph hun steentje bijdragen. Op dit moment heeft Tasha nog geen tijd om haar solo album te promoten, want ze zit midden in de Ruf Blues Caravan tour, maar tijdens die tour gaan we zeker een paar nummers van haar nieuwe album horen.
 
 
Het album opent met 'Feels So Good', een soul blues nummer waar je blij van wordt. Tasha heeft duidelijk een prachtige soulstem en de blazers zijn hier knap en constant aanwezig. Don Wyatt kleurt met korte subtiele riffjes op de toetsen het nummer. 'Wedding Bells' kan iets minder boeien, al blijft het aangenaam, alleen al omdat Tasha een heel aangename stem heeft om naar te luisteren. Het blijft heel soul vol met het gezellige 'Family Tree'. Keb Mo komt hier de band versterken op de gitaar. Met dit soort muziek, voor jong en oud, is de sfeer dadelijk goed tijdens grote familie bijeenkomsten. Het wordt funky in 'Weatherman' en het zijn weer de blazers van Jamelle Williams, Matthew Demerrit en Lemar Buillary die een hoofdrol hebben samen met toetsenist Don Wyatt, die sterk bezig is. Het album kabbelt rustig verder met de soul ballades 'One And Only' en 'I Knew'. De eerste kan me niet bekoren, maar 'I Knew' klinkt wel erg mooi en de stem van Tasha is gemaakt voor dit soort nummers. Voor mij is de gospel song 'Little Miss Suzie' één van de betere nummers op 'Honey For The Biscuit'. Slide kunstenaar Robert Randolph is op zijn Lapsteel gitaar heerlijk om naar te luisteren. Het heel dansbare 'How Long' is een mix van rhythm and blues met rock en het doet deugd om eindelijk een uptempo nummer te horen op het album. Het duet 'Leave That Dog Alone' van Tasha met Samantha Fish is de absolute uitblinker van het album. Dit nummer over de overspelige man wordt door beide met veel power gezongen. De lekkere swampy funky sound, het pittige gitaarwerk van Samantha en de toetsen van Don Wyatt maken van 'Leave That Dog Alone' een topper. Het album sluit af met 'Same Old Thing', dit is het tweede duet op het album. Nu is het Tommy Castro die zijn stem ter beschikking stelt. 'Honey For Biscuit' is een rustig album dat naar het einde toe open bloeit. Ik onthoud zeker de erg mooie soul stem van Tasha. 'Little Miss Suzie' en 'Leave That Dog Alone' vind ik twee toppers.
 
Walter Vanheuckelom

tracklisting

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Feels So Good [03:59]
2. Klik hier om te beluisteren..Wedding Bells [04:28]
3. Klik hier om te beluisteren..Family Tree [03:52]
4. Klik hier om te beluisteren..Weatherman [02:56]
5. Klik hier om te beluisteren..One And Only [04:37]
6. Klik hier om te beluisteren..Little Miss Suzie [03:12]
7. Klik hier om te beluisteren..I knew [03:22]
8. Klik hier om te beluisteren..How Long [02:33]
9. Klik hier om te beluisteren..That Man [03:53]
10. Klik hier om te beluisteren..Leave That Dog Alone [03:44]
11. Klik hier om te beluisteren..Places I Miss [04:47]
12. Klik hier om te beluisteren..Don't Rush Off [03:08]
13. Klik hier om te beluisteren..Same Old Thing [04:08]

meer van deze artiest

meer van Taylor, Tasha 

cd's

1 CD's gevonden.

Taylor, Tasha - Honey For The Biscuit€ 17,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Taylor, Tasha - Honey For The Biscuit€ 25,99
er nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
Weer nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
 
 
_______________________Rolling Stones voor het eerst in 8 jaar met nieuwe muziek.

... en een worp "nieuwe" half-speed mastered persingen van hun beste albums!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores