0 product(en) in winkelwagen

specificaties

TENFOLD - REPLY TO ALL

Tenfold

Reply To All

EAN-code8719327128497
Type dragerLP (aantal 1)
Release datum19 februari 2021
HerkomstNederland
Artikelcode4181391
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 19,99

omschrijving


 

De Amsterdamse indiefolk artiest en singer-songwriter Tenfold brengt haar langverwachte debuutalbum Reply To All uit. Het album werd samen met producer Marnix Dorrestein (Ciao Lucifer, winnaar Edison Klassiek) in studio ¥€$ in Amsterdam geschreven en opgenomen.

Reply To All is een bundel van elf autobiografische nummers die de weg naar haar onafhankelijkheid omschrijven. De thematiek van vergankelijkheid, loslaten en het accepteren van verlies wordt aangevuld met hoopvolle nummers die gaan over levenslust, vertrouwen op jezelf, geïnspireerd raken door anderen en vriendschap. Met haar troostende en nuchtere stemgeluid probeert Tenfold de onvolmaaktheden van het leven te verzachten.

“Met deze plaat heb ik voornamelijk geprobeerd om controle los te laten en te genieten van het maakproces. Ik heb altijd moeite gehad met het laten vieren van de teugels en binnen dit proces wilde ik dat juist wél doen. Voordat ik begon met het opnemen van het album had ik net een solo reis van vier maanden Nieuw-Zeeland achter de rug en ging mijn verkering uit. Mijn leven kreeg een totaal andere wending en vanuit deze vrije val is de plaat vrij instinctief gemaakt.” - aldus Tenfold.

Tenfold heeft de nummers na de demo fase nieuw leven in durven blazen en volledig vertrouwd op de muzikanten waarmee ze samenwerkte. Op dit album hoor je naast de vertrouwde akoestische gitaar ook synthesizers, klarinet-solo’s, drumcomputers, samenzang, niet altijd even voor de hand liggende songstructuren en frisse gitaargeluiden terug.

De titel Reply To All is te verklaren, omdat een groot aantal nummers is geïnspireerd op bestaande werken van artiesten als Bon Iver, The Tallest Man on Earth, Tennis, The Last Shadow Puppets, Kanye West en zelfs de musical Grease. Zo is Nine Square een antwoordt op Bon Iver’s 8 circle, is Tennis geïnspireerd op een nummer van de band Tennis en is Response To Rivers een antwoord op Rivers van The Tallest Man on Earth - In dit laatste geval heeft Tenfold een hoopvolle boodschap terug proberen te schrijven, als antwoordt op een nummer dat gaat over de pijn van verlating en het blijven verlangen: “I guess it’s true, no one’s gonna take care of your heart, but you.” Bekijk de video onderaan dit bericht.

SIDE A
1: CRASHED
2: SISTER
3: TENNIS
4: RESPONSE TO RIVERS
5: HERE I AM

SIDE B
1: DANNY
2: NINE SQUARE
3: MILES FOR ALEX
4: THE OUTCOME
5: MORNING
6: CAREFUL

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Tenfold 

cd's

1 CD's gevonden.

Tenfold - Tenfold€ 9,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Tenfold - Reply To All€ 19,99

Heideroosjes met nieuw werk!

https://www.sounds-venlo.nl/write/Afbeeldingen1/00000001 nieuwe magnet/heideroosjes calypse.jpg?preset=content

Het album Infocalyps van de punkveteranen, geschreven in die tergend lange lockdown.
Digitale stress en verwarring, dat is het overkoepelende thema van alle nieuwe songs.
Release 1 oktober.
cd     lp    

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores