0 product(en) in winkelwagen

specificaties

VARIOUS - KERSMIS IN VENLO

Various

Kersmis In Venlo

EAN-code8714835133025
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum20 november 2019
HerkomstNederland
Artikelcode4065367
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 19,99

omschrijving


 

 

Het album Kersmis in Venlo ligt op vrijdag 22 november in de winkel. Het eindresultaat is een volwaardig boekwerk met daarin vier nieuwe kerstverhalen, prachtige foto’s van de artiesten en veertien nieuwe, originele kerstliedjes in het dialect. Op vrijdag 13 december vindt de presentatie plaats in Poppodium Grenswerk. Alle liedjes worden daar live op het podium gebracht. 

Het album is in oktober onder de bezielende leiding van producer Léon Bartels opgenomen in de Trypoul Studio’s in Neerkant, die behoort tot de beste studio’s van het land. Het resultaat is een uniek tijdsdocument geworden, een afspiegeling van de Venlose dialectmuziek van dit moment. Initiatiefnemer Marcel Tabbers: “Op een of andere manier haalt het thema kerst het beste bij iedereen naar boven; van sponsor tot vrijwillige kok in de studio, iedereen was gul in zijn bijdrage. Het is een productie geworden waar heel Venlo trots op mag zijn.”

Deelnemende artiesten
Op de cd staan nieuwe liedjes van Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Venlo Snackbar Dreamer, Jules Fransman, Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peeters en Michiel van der Grinten plus een instrumentale compositie van Egbert Derix. De liedjes worden aangevuld met vier bijzondere kerstverhalen. Sef Derkx schreef over kerstmis in de hongerwinter en Jan van Mersbergen maakte een prachtig verhaal over zijn opa. Ook Hanneke Hendrix en Daan Doesborgh droegen elk een verhaal bij.

Kersmis in Venlo
Het project is ontstaan vanuit een behoefte naar een kersliedjes in eigen taal. Venlo heeft een ongekende dialectscene die z’n gelijke niet kent in de provincie. Maar met kerst zijn het de Engelstalige liedjes die je overal hoort, er bestaan nauwelijks kerstliedjes in het dialect. Daar wil dit project graag verandering in brengen. In het voorjaar werd gestart met een crowdfundactie die succesvol is afgrond. Dat maakte de opnames mogelijk.  


Tracklist

1. Baer Traa - Hemelse môdder

2. Michiel van der Grinten - Bliefse van mich halde

3. Frans Pollux - December

4. Huub Holtman - Succes met Kers

5. Linda Zijlmans - Met Kermis

6. JP Joosten - Met de Kers

7. De Venlose Kerssterre - Kersmis! 

8. Bert van den Bergh - Dit is veur de stille mins

9. Venlo Snackbar Dreamer - Deze Kersmis vier ik thoés

10. Kwante Hippe - Laot ’t snieëje gaon

11. Jelske Wilmer - Zalig Kersmis

12. Marinho Peters - Kers beej dich 

13. Jules Fransman - Heej

14. Egbert Derix - Staolend leech

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

Nieuw album Whoosh! is er!

We mogen t-shirts (maat L en XL) en een display verloten.
Interesse? mail je aankoopbon of webbestelling naar vinyl@sounds-venlo.nl o.v.v. Deep Purple actie.
luxe box (2-lp+3-10" + t-shirt etc.) 
2-lp
+dvd (deluxe gatefold)
cd+dvd    en   lp    

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores