0 product(en) in winkelwagen

specificaties

WAILIN' JENNYS - FIFTEEN

Wailin' Jennys

Fifteen

EAN-code0620638068328
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum3 november 2017
HerkomstNederland
Artikelcode3757000
Levertijd15-21 werkdagen
€ 16,99

omschrijving


 

Het is haast moeilijk te geloven maar de Wailing Jenny's vieren dit jaar dat de band 15 jaar bestaat. Ze hebben tezamen al een hoop meegemaakt. Hun muzikale tour-carrière staat op een iets lager pitje, omdat ze allemaal de afgelopen jaren ook moeder zijn geworden. Toch wordt dit jubileum van de dames Nicky Mehta, Ruth Moody en Heather Masse serieus gevierd. En wel met een heel album met hun favoriete songs van andere artiesten gecovered, op hun eigen Wailing Jenny's manier. Natuurlijk staat hun hemelse samenzang centraal, voor de rest is de muziek tamelijk kaal gestript van enige opsmuk. Sommige songs zijn zelfs helemaal a capella uitgevoerd, anderen met alleen een subtiele viool, viola, contrabas, mandoline of een enkel gitaartje aangekleed. Het zijn de engelachtige stemmen samen met de melancholie van de prachtsongs die ze hebben gekozen die hier absoluut het voortouw nemen. Liedjes voor de donkere dagen bij het haard vuur en in moeilijke tijden een beetje troost en compassie te geven. Om eerlijk te zijn ook wel liedjes om een traantje bij weg te pinken zo hadden ze misschien een vooruitziende blik bij de keuze Wildflowers van Tom Petty? In hun pure versie zonder drums is het geen popliedje meer, maar komt de tekst over een het afscheid van een geliefde extra hartverscheurend aan. Dezelfde thematiek in Warren Zevon's Keep Me in Your Heart. Allemaal zeer passende soundtrack bij het vreselijke verlies deze week van de geliefde muzikant en cultureel rasorganisator uit Eindhoven en vriend van velen Ad Van Meurs....

Toch is het niet alleen maar leed wat ze bezingen hoor, hun versie van het liefdesliedje Love Me Like A Rock van Paul Simon is juist weer heel opbeurend en ook hun versie van Dolly Parton's Light Of A Clear Blue Morning en Patty Griffin's Not Alone en Emmylou's Boulder to Birmingham klinken dan juist weer troostend en hoopvol, als een warme streling van een geliefde die je nooit meer loslaat. (Sandra Zuidema)

WAILIN' JENNYS - FIFTEEN

tracklisting

Geen tracks gevonden..

meer van deze artiest

meer van Wailin' Jennys 

cd's

3 CD's gevonden.

Wailin' Jennys - Bright Morning Stars€ 16,99
Wailin' Jennys - Fifteen€ 16,99
Wailin' Jennys - Live At Mauch Chunk Opera House€ 17,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Wailin' Jennys - Fifteen€ 24,99ROWWEN HEZE - Water, lucht & liefde
Release op dubbel lp 29 januari.
Bestel hem nu alvast zodat je niet misgrijpt!

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores