0 product(en) in winkelwagen

specificaties

ZITO, MIKE - MAKE BLUES NOT WAR

Zito, Mike

Make Blues Not War

EAN-code0710347123828
Type dragerCD (aantal 1)
Release datum17 november 2016
HerkomstNederland
Artikelcode3624560
LevertijdUit voorraad leverbaar 1-2 werkdagen
€ 17,99

omschrijving


 

De opener Highway Mama blaast je onmiddellijk omver. Zanger/gitarist Mike Zito, drummer Tom Hambridge, bassist Tommy MacDonald en gitarist Rob McNelley krijgen tijdens deze verschroeiende bluesrocker hulp van Walter Trout op gitaar en Kevin McKendree op B3 Orgel en Wurlitzer piano. Het resultaat is een geweldige groove en zinderend gitaarwerk. Zowel het betere vingerwerk als het werk met de bottleneck komen uitgebreid aan bod. Mike’s erg goede stem klinkt sterk en dat is ook nodig om in deze hemelse mengelmoes van klanken te overleven. Een topper die tijdens live optredens heel wat zalen en festival weides op zijn kop zal zetten. Ook in de Texas shuffle Wasted Time heeft de gitaar een grote rol. De vlijmscherpe riffs vliegen rond je oren, terwijl Tom op drums en Tommy op bas voor de meeslepende groove zorgen. De midtempo bluesrocker Redbird heeft een enorm sterke intro, waardoor het nummer je dadelijk vastneemt en je gedurende de volgende zeven minuten niet meer loslaat. Dat Mike zich omringd heeft met enorm sterke muzikanten die elkaar erg goed aanvoelen komt ook hier weer tot uiting. De ritmesectie is waanzinnig sterk en Mike en Rob zijn twee jongens die van wanten weten wanneer het op gitaarwerk aankomt. Het instrumentale geheel klinkt telkens stevig, maar hemels in de oren. Daarna wordt het gaspedaal tot op de bodem ingedrukt voor de hectische rocker Crazy Legs, een nummer dat voorbijraast als een hoge snelheidstrein en past stopt wanneer het eindpunt bereikt is. Het is een plezier om met deze trein mee te rijden en erop te blijven zitten tot Tom Hambridge met puik slagwerk een einde maakt aan de mooie rit. Aan alle machthebbers en de hongerigen naar macht die het nog steeds niet begrepen hebben, luister eens naar Mike Zito zijn Make Blues Not War, het zou de wereld in ieder geval veel beter maken. Deze blues song wordt gedreven door de fenomenale bluesharp van Jason Ricci en wie weet wat deze harpvirtuoos met zijn instrument kan, weet wel dat hij met zijn blaas en zuigwerk kan imponeren. Samen met de slide klanken van de gitaar brengt de bluesharp dit nummer naar eenzame hoogtes. Kevin McKendree is weer heel aanwezig op de toetsen tijdens On The Road. Zowel op het B3 orgel als op de clavinet dansen zijn klanken op de verwoestende groove. McNelly en Zito voorzien ook deze song van het nodige gitaargeweld.

De knappe slowblues Bad News Is Coming, een verhaal van harde tijden en spijt wordt met smekende stem gezongen door Mike. De treurige piano en orgelklanken en de splijtende en scheurende gitaar riffs versterken dat spijt gevoel nog meer. Zondermeer een topnummer. Jason Ricci is voor de tweede maal van de partij op dit album in de Southern rock boogie One More Train. De combinatie van het snarenwerk van Rob, het slide werk van Mike, de piano van Kevin en de bluesharp van Jason geven de song weer een erg rijke sound. De ballade Girl Back Home wordt beheerst door het werk van Mike met de bottleneck. Chip Off The Block gaat over Mike’s oudste zoon Zach. Om het feest compleet te maken mag Zach Zito zijn vader partij komen geven op de gitaar tijdens dit nummer dat over hem gaat. Dat levert weer gitaar vuurwerk op, maar ook Kevin McKendree is met fris honky tonk toetsenspel op de piano uitdrukkelijk en constant aanwezig. Mike was heel tevreden over de prestatie van zijn zoon en de bedoeling is dat hij volgende zomer, wanneer hij afgestudeerd is mee op tournee gaat met zijn vader. De weemoedige slowblues Road Dog is het verhaal van een werkende mens die zijn verontschuldigingen aanbiedt omdat hij voor zijn werk zoveel van huis weg is. Praktisch alle muzikanten zullen zich herkennen in dit verhaal. De klagerige, vlijmscherpe gitaar riffs passen perfect in dit nummer dat gedragen wordt door de orgelklanken van Kevin McKendree. Afsluiten doet de Amerikaan op een swingende wijze met de rock’n roll song Route 90. Het blijft moeilijk om stil te blijven zitten bij deze aanstekelige song, waarin we weer fantastisch gitaarwerk te horen krijgen en waarin de honky tonk piano klanken van Kevin voor de frisse toets zorgen. ‘Make Blues Not War’ is misschien het meest energieke album dat Mike Zito ooit gemaakt heeft. ‘Make Blues Not War’ is een stevig en erg knap album van Mike Zito. Een goede tip is om de volumeknop nog iets meer naar rechts te draaien wanneer je naar het album luistert. Een aanrader.

Recensent Walter Vanheuckelom ism Concert monkey (bluesmagazine.nl)

tracklisting

Beluisteren:


 11. Road Dog [05:26]

CD1 / 1:
1. Klik hier om te beluisteren..Highway Mama [05:20]
2. Klik hier om te beluisteren..Wasted Time [03:24]
3. Klik hier om te beluisteren..Redbird [07:00]
4. Klik hier om te beluisteren..Crazy Legs [03:52]
5. Klik hier om te beluisteren..Make Blues Not War [04:10]
6. Klik hier om te beluisteren..On The Road [03:45]
7. Klik hier om te beluisteren..Bad News Is Coming [06:29]
8. Klik hier om te beluisteren..One More Train [03:50]
9. Klik hier om te beluisteren..Girl Back Home [03:01]
10. Klik hier om te beluisteren..Chip Off The Block [03:31]
11. Klik hier om te beluisteren..Road Dog [05:26]
12. Klik hier om te beluisteren..Route 90 [03:50]

meer van deze artiest

meer van Zito, Mike 

cd's

9 CD's gevonden.

Zito, Mike - Blue Room€ 17,99
Zito, Mike - First Class Life€ 17,99
Zito, Mike - Gone To Texas€ 17,99
Zito, Mike - Greyhound€ 18,99
Zito, Mike - Live From The Top€ 16,99
Zito, Mike - Make Blues Not War€ 17,99
Zito, Mike - Quarantine Blues€ 16,99
Zito, Mike - Songs From The Road -Cd+dvd-€ 17,99
Zito, Mike - Today€ 17,99

dvd's

0 DVD's gevonden.

lp's

1 LP's gevonden.

Zito, Mike - Make Blues Not War€ 25,99
er nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
Weer nieuwe vinyl aanbiedingen!!!
Eric Clapton - Guns 'n' Roses - Dr. Dre - Velvet Underground etc.

De zomervakanties beginnen en we zorgen dan altijd voor extra veel aanbiedingen in onze winkel.

Niet alleen vinyl maar ook cd en dvd aanbiedingen natuurlijk.
 
 
 
_______________________

Pinksteren/Pfingsten
Zondag 31 mei open vanaf 13.00 uur
Maandag 1 juni van 12.00 - 17.00 uur

________________________

       

Er komen speciale releases op 20 juni zowel online als in de winkel.
Houd onze site de komende dagen in de gaten voor pre-orders zodat je niet misgrijpt.


Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks info over nieuwe releases, speciale 'Sounds' tips, vergeten klassiekers, vinyl van de week, instores, aanbiedingen etc.

Emailadres:
Ok
   

2e HANDS INKOOP

Meer info

 

Aanbevolen PODCASTS

 

Restaurant BIJ DE BUREN in onze winkel.instores